HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Óriási vétel: nyolc irodaházat vásárolt az OTP egyik ingatlanalapja

Megállapodott a Futureal-csoport és az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő a cégcsoport portfóliójához tartozó Corvin Irodák értékesítéséről. Az adásvétel keretében a Corvin Sétány minden, már felépült irodaháza, és két, jelenleg építés alatt álló irodaépület is tulajdonost váltott. Az összesen nyolc "A" kategóriás épület közel 80 000 négyzetméter bruttó irodaterületet kínál. 

A Corvin ONE a Corvin Sétány megvalósításának első fázisában készült el 2008-ban, a Corvin Towers az irodafejlesztési projekt második fázisában valósult meg, a komplexum négy "A" kategóriás épületből áll, majd a sorban a Corvin Corner következett. Ezeket az irodaházakat vásárolta most meg az OTP Ingatlanbefektetési Alap. A Corvin One, a Corvin Towers és a Corvin Corner egyaránt hosszú távú bérlői mixszel és teljes kihasználtsággal üzemel. A Corvin Irodákat érintő tranzakcióban a JLL globális ingatlan tanácsadó cég képviselte a Futurealt az eladás során.

Az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő tavaly év elején indította el "A" kategóriás ingatlanokra koncentráló OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alapját. Az Alap 2017 áprilisában vásárolta meg a Futureal-csoport 25 000 négyzetméter alapterületű Skypark fejlesztését, amely a Corvin Sétányt keletről határoló épülettömb első eleme. Az OTP PRIME Ingatlanbefektetési Alap most előszerződést kötött a még építés alatt álló Corvin Technology Park prémium irodakomplexum megvásárlására, amely szomszédos a Skypark épületével. A Futureal-csoport folytatja a Corvin Technology Park építését, csakúgy, mint a jelenleg “Corvin 7" projektnéven ismert irodaépület előkészítését.

Ez a tranzakció fontos mérföldkő a Futureal-csoport és a Corvin Sétány 15 éves történetében. Meggyőződésünk, hogy hozzáértő kezekbe kerültek a Corvin Irodák, és a most megkötött megállapodás tovább erősíti az OTP Csoporttal kialakított kiváló szakmai kapcsolatunkat.” - mondta Futó Gábor, a Futureal-csoport alapítója. "A felszabaduló források a Futureal-csoport további fejlődésének adnak biztos alapot. Jelenleg 30 építés alatt álló projektet kezelünk párhuzamosan, melyek összértéke meghaladja az 1 milliárd eurót, bruttó összterületük pedig a 700 ezer négyzetmétert" - tette hozzá.

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap hosszú távú kiegyensúlyozott teljesítményének és hozamának köszönhetően a befektetők körében nagy népszerűségnek örvend, továbbra is folyamatosan áramlik be új forrás, amit értéktartó, magas minőségű ingatlanokba fektetünk. Az elmúlt egy évben az OTP Ingatlanbefektetési Alap nettó eszközértéke dinamikusan emelkedett, 170 milliárd forintos értéknövekedésével megközelítette a 380 milliárd forintot” - nyilatkozta Perlaky Zsolt, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. ingatlangazdálkodási igazgatója.

A tranzakció kapcsán Schlosser Alexa, az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő Zrt. ingatlangazdálkodási igazgató-helyettese hozzátette: "A Corvin irodaházak a kiváló lokációnak, az irodaházakat kiszolgáló infrastruktúrának, a változatos bérlői összetételnek, és hosszú távú, stabil bérleti szerződéseknek köszönhetően tökéletesen illeszkednek az OTP Ingatlan Befektetési Alapkezelő által kezelt alapok üzleti stratégiájához."


Forrás: portfolio.hu