HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Ön boldog a munkahelyén? – WELL-BEING és az INTERFACE

A dolgozói jólét egyre több helyen alapkövetelmény egy iroda kialakításkor, de nem lehet eleget hangsúlyozni ennek a jelentőségét.

Az Y generáció már másképp választ munkahelyet, mint a Z generáció tagjai. Az anyagi motiváció háttérbe szorult és a ma munkavállalója elvárja az új munkahelyétől, hogy az legyen számára élhető, környezettudatos és fancy. A juttatások és a rugalmasság mellett előtérbe kerültek a munkakörnyezet adta értékek. Régen a belsőépítészet összefolyt a lakberendezéssel és azt hittük, csak az otthont lehet széppé varázsolni, de ma már ugyanez kialakítható a munkahelyünkön is. Megfelelő tervezéssel, kiépítéssel és minőségi anyagok használatával ugyanolyan komfortossá és kényelmessé tehetjük a munkakörnyezetünket is.

A Well-being magába foglal több szervezeti szintű támogatást is, mint például közösségfejlesztés, egészségmegőrzés, fejlesztések, tréningek elérése a dolgozók számára. A munkaadók felismerték, hogy aki jól érzi magát a munkahelyén, az jobban is teljesít. Ugyanehhez hozzátartozik, hogy nem csak a produktivitás, de a lojalitás és a kreativitás is fejleszthető.

Az Interface több olyan kezdeményezést is elindított mellyel a pozitív munkakörnyezet kialakítását helyezi előtérbe. A „Positive Spaces” misszió elsődleges célja a dolgozók jóllétének elősegítése. Mindezt körültekintő tervezéssel és olyan alapanyagok és termékek használatával érik el, melyekkel jogosan kapják meg az egyes irodák a Well minősítést.

Ma már minden irodaház építkezésnek, felújításnak, épületfejlesztésnek fel kell ismernie, hogy a dolgozók érdeke a legfontosabb. A Well iroda legfőbb ismérve a megfelelő környezeti tényezők jelenléte.

1. Fényviszonyok: A cél minden munkakörnyezetben, hogy minél több természetes fény jusson be az irodákba. Ezáltal a napi 8-12 órát dolgozó emberek, ne csak a lámpatestek által nyújtott fény alatt üljenek hosszú órákig, hanem inkább természetes fény és napsütés világítsa be a környezetüket.

2. Akusztika: A megfelelő akusztika kialakításánál lényeges szempont a felesleges zajok elkerülése. Ezért is hasznos, hogy kisebb boxokat alakítanak ki, melyek telefonáláshoz, vagy akár kisebb megbeszélések megtartásához tökéletesen alkalmasak. De a felesleges zajok csökkenthetők megfelelő padlóburkolatok használatával is. Az Interface tisztában van azzal, hogy a dolgozókat érő fizikai behatások befolyásolják közérzetünket. Az akusztikailag helyesen megtervezett terek, kulcsfontosságúak termelékenység szempontjából. A jó akusztika segíti a munkahelyi kreativitást és a produktivitást, ezért a tervezésben az akusztikai aspektus kiemelt helyet kell, hogy kapjon.

3. Hőérzet: A munkahelyi környezet akkor a legkellemesebb, ha se nem hideg, se nem meleg, 21 és 23 fok közötti a középhőmérséklet.

4. Levegőminőség: Nagyon fontos a jó levegőminőség beállítása, hisz a minőségi oxigén jó hatással van a produktivitásra.

5. Zöld felületek: A biofília elsődleges célja, hogy minél több zöld felületet, növényt, fát helyezzenek el az irodákba. Bizonyított tény, hogy a természet látványa, közelsége jó hatással van az emberekre, ezért ha több növény vesz körül minket, akkor kreatívabbak, jobb kedvűek vagyunk. A napi stressz egyik oka, hogy el vagyunk szakítva a természettől. Az Interface biofílikus modulszőnyegei a Human Nature, a Global Change, az Urban Retreat és a Net effect kollekciók termékei.


Forrás: realista.hu