HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Hamarosan befejeződik a Park Atrium irodaház megújulása

A Park Atrium irodaház idén 17 éve töretlen ikonikus építészeti jelenlétében a 2021-es év jelentős megújulást hoz majd. Az új arculat mellett a fizikai környezet is átalakul, hiszen a közösségi terek funkcióinak optimalizálása érdekében új térhasználati elvek és friss designötletek mentén kerül átalakításra a földszinti lobby, a recepciós tér, a konferenciaközpont és a közösségi kert. Az épület újjászületésének részeként egy a Városligetre néző új kávézó is megnyitja majd kapuit.

Az ingatlan tulajdonosa – a REInvest Asset Management S.A. által gondozott luxemburgi ingatlankezelő alap – már 2020-ban elkezdte a jelentős külső és belső fejlesztés átgondolt tervezését, amely lehetőséget adott új épületfunkciók és szolgáltatások bevezetésére is. A komplex design & build megbízatás kapcsán a REInvest választása több okból is a DVM Groupra esett. A mérnöki cég a fenntarthatóság és design területein egyaránt elismert szakértő, az épület konkrét műszaki működésével kapcsolatban pedig több évtizedes átfogó tudással rendelkezik.

Dominik Ewerz, a REInvest budapesti ingatlanportfóliójáért felelős senior vagyonkezelési menedzser részletesen beszélt a kezdeményezésről. „Immár három éve dolgozunk együtt a Horizon Development Property Management csapatával a Park Atrium irodaház üzemeltetésén. Ez idő alatt lehetőségünk volt megfigyelni, hogy a bérlők pontosan hogyan használják a tereket, és értékes felismerésekre tettünk szert a közösségi területek megújításának lehetőségei kapcsán. A DVM group építészcsapata természetes anyagokat és felületeket választott, és melegebb színárnyalatokat integrált a jelenlegi tisztán fémes tónusok közé; sokszínű beltéri növényzettel tervezi élettel telivé varázsolni a lobbyteret; a funkciók elhelyezésének újragondolásával a szinti forgalom hatékonyságának javítását kívánja elérni; és olyan kényelmes bútorokat tervezett a térbe, amelyek hozzájárulnak a pezsgő közösségi élethez.

A kevésbé látványos, de ugyanennyire fontos alapépületi műszaki fejlesztések – mint a hűtőrendszer nemrégiben lezajlott teljes cseréje – szintén hozzájárulnak az épület modernizálásához, fenntarthatósági- és komfortszintjének további növeléséhez. Reménykedünk abban, hogy a 2021-es év során a cégek lassan visszatérnek irodáikba, és hogy a Park Atrium a megváltozott munkakörnyezeti igényekre is tökéletes válasszal szolgál. A Városligetre néző új kávézó, a sportolási és pihenési lehetőségeket kínáló megújult belső kert és a többfunkciós földszinti konferenciaközpont mind-mind új elem a Park Atrium szolgáltatási palettáján.”

A fejlesztés nem csak a meglévő bérlők, de a cégük és leányvállalataik számára új irodát kereső potenciális ügyfelek számára is fontos előnyökkel jár. Ahogyan Thomas Merkes, a REInvest vagyonkezelési osztályvezetője hangsúlyozta: „Az ingatlanok folyamatos fejlesztése és modernizálása vagyonkezelési szemléletünk integrált része, egyben bérlőinkkel való kapcsolatunk gondos ápolásának fontos eleme.”

Mazsaroff Kata, a leasing mandátummal megbízott Horizon Development bérbeadási igazgatója rámutatott: „A jelentős műszaki és kialakításbeli változások egyértelmű célja, hogy az irodaházat az egészségvédelem, biztonság, esztétika és funkcionalitás aktuális trendjeinek megfeleltessük. Az így megújuló ingatlan friss arculattal, barátságos enteriőrrel és még szélesebb körű fenntarthatósági megoldásokkal várja jelenlegi és új bérlőit.”

Az eredetileg 2004-ben épült Park Atrium több-bérlős landmark épület és egyben ikonikus kortárs műalkotás. A Dózsa György úton a Hősök tere, a Műcsarnok és a Szépművészeti Múzeum szomszédságában található, 4 toronyból álló 8-szintes irodaház 23,400 m2 bruttó bérbeadható területet kínál mind irodai mind kiskereskedelmi felhasználásra. A Városligetre és a Liget Budapest Projektre néző kereskedelmi ingatlan megújult földszinti terei 2021 első negyedévében kerülnek átadásra.


Forrás: DVM Group