HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Zajlik a hatásvizsgálat - Hamarosan indulhat a Váci úti gigafejlesztés

Megkezdődött a környezeti hatásvizsgálat a Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. Váci útra tervezett beruházásánál - olvasható a Kormányhivatal oldalán. A beruházás keretében öt épületben, összesen bruttó 140 ezer négyzetméternyi ingatlanfejlesztés indulhat el.

A környezeti hatásvizsgálati és az egységes környezethasználati engedélyezési eljárásról szóló kormányrendelet alapján az Optimum-Béta Ingatlanbefektetési Kft. megbízásából a Green Fragment Kft. kérelmére elindult az előzetes vizsgálat a XIII. kerületi Váci út 160-168. alatti ingatlanon épülő 5 épületből álló komplexumra vonatkozóan.

A beruházás keretében a Rákos-patak és a Reno Udvar közötti mintegy 36 ezer négyzetméteres telken 5 épületben összesen 140 ezer négyzetméternyi ingatlan épülhet fel, melyek legnagyobb része iroda, kisebb része kiskereskedelmi és vegyes funkciójú ingatlanként valósulhat meg. A hatásvizsgálat szerint az épületek 7, 10 és 18 emeletesek lehetnek, a felszín alatt 3 szintes mélygarázsokban összesen 2176 parkoló kaphat helyet. A beruházással tovább erősödhet a Váci úti irodafolyosó fővároson belüli irodapiaci szerepe.

A Pallas Athéné Alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. 2016 szeptemberében vásárolta meg a Váci út 160-168. szám alatt található, három telekből álló ingatlanegyüttest. Egy tavalyi cikkünkben már írtunk róla, hogy a nyilvánosságra került látványtervek kapcsán megkeresésünkre az Optima Befektetési Zrt. azt nyilatkozta, hogy a projekt a fővárosi és az önkormányzati szabályozási környezetnek megfelelően előkészítési folyamatban van, és a tervek között nem szerepel sem lakások, sem 90 méteres magasház építése.


Forrás: portfolio.hu