HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Végleg megújulhat Buda egyik legkülönlegesebb épülete - Itt az első látványterv!

Korábban volt szó lehetséges bontásról is, de a legújabb tervek szerint egy nagyobb léptékű fejlesztési terv keretében megőrzik a Bem téri homlokzatot.

A DUNÁRA NÉZŐ ÉPÜLETRÉSZBŐL EGY MINTEGY 130 SZOBÁS SZÁLLODA LESZ, MÍG NYUGATRA, A SZÁLLODA MÖGÖTT IRODAFUNKCIÓ LÉTESÜL.

A korábbi beruházók fejlesztési elképzelései számos, az épület városképi jelentőségéhez kötődő szempontot figyelmen kívül hagytak, ennek mentén indultak meg bizonyos bontási munkák, melyeket hatósági úton állítottak meg. A jelenlegi tulajdonos egy részben lebontott, jelentősen leromlott állapotban lévő épületet vett át – egy félbehagyott bontást. A befektetők felkérésére az építész tervezésre egy, a műemléki felújításokban nagy tapasztalattal rendelkező irodát kértek fel, akik UNESCO-szempontoknak is megfelelve lehelnek új életet nemcsak az épületbe, hanem annak környezetébe is, mindezt folyamatosan egyeztetve az illetékes hatóságokkal.

„EZ EGY KIEMELTEN FONTOS HELY ÉS ÉPÜLET A VÁROS ÉLETÉBEN, AZ ÉPÍTETT KÖRNYEZETBEN. MINDEN ÉRINTETT SZEREPLŐ ÉREZTE EZT A FELELŐSSÉGET, ÍGY AZ ELMÚLT MÁSFÉL ÉVBEN NEM KAPKODTUNK, KÖRÜLTEKINTŐ ÉS GONDOS ELŐKÉSZÍTŐ MUNKÁT FOLYTATTUNK, SZÁMTALAN ALKALOMMAL EGYEZTETTÜNK AZ ÉRINTETT HATÓSÁGOKKAL, A II. KERÜLET ÉS A FŐVÁROS KORÁBBI ÉS JELENLEGI KÉPVISELŐIVEL, FŐÉPÍTÉSZ ÉS POLGÁRMESTER URAKKAL EGYARÁNT – HÚZTA ALÁ SCHRANCZ MIHÁLY (Property Market, ügyvezető igazgató).

A terveinkbe az ezeken a megbeszéléseken elhangzott hatósági és vezetői kéréseket, segítő városépítészeti, építészeti és műemléki szakmai észrevételeket fokozatosan beépítettük. A szereplők visszajelzései alapján kialakultak a megfelelő megoldások. Örülünk, hogy az elkészített tervek elnyerték a Polgármester úr tetszését is. Egy történeti szempontból jelentős, de használhatatlan épület kap új, a mai, valós igényeket kielégítő funkciókat."

Az átalakítás nem csak az épületről szól: rendezik a környék közlekedését, illetve épület előtti Bem teret is rendezik majd, valamint renoválják a közterületeket. Az építkezést megelőzi egy régészeti feltárás, amelynek során nagy valószínűséggel római kori emlékek is előkerülnek majd. Majd közel 400 autót befogadni képes, mínusz három szintes mélygarázs épül meg az új épület alá.


Forrás: portfolio.hu