HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Az Atenortól vásárolt román irodaházat a magyar hátterű régiós ingatlanbefektető

Újabb ország ingatlanpiacára lépett be a közép-európai régió egyik legnagyobb ingatlanbefektetési alapkezelője, az Adventum csoport, mely most a romániai Bukarestben vásárolta meg a Hermes Business Campust az Atenortól.

A 75 000 négyzetméter kiadható területtel rendelkező Hermes Business Campust (HBC) az Adventum a Quartum ingatlanalapja számára vásárolta, mely így már több, mint 200 000 négyzetméternyi kiadható területtel rendelkezik Lengyelországban, Magyarországon és már Romániában is. Az Adventum ezzel az akvizícióval befejezettnek tekinti a Quartum alap befektetési programját.

Bárány Kristóf, Az Adventum Befektetési Alapkezelő Zrt. (2016-tól) és az Adventum International Ltd. (2018-tól) ingatlan alapkezelésre szakosodott boutique alapkezelő társaságok tulajdonosa a tranzakció kapcsán elmondta, további vásárlásokat is terveznek a régióban.

"A Covid pandémia ellenére két év alatt sikeresen végigvittük a Quartum alapunk befektetési tervét. Mindeközben egy új alapot is elindítottunk Adventum Penta néven, mely szintén a CEE régióra fókuszál" - hangsúlyozta Bárány Kristóf.

AZ ALAP A KÖVETKEZŐ 2-3 ÉVBEN 500-600 MILLIÓ EURÓ ÉRTÉKBEN TERVEZ BEFEKTETNI A TÉRSÉGBEN - tette még hozzá.

Az akvizíció az idei év legnagyobb irodai tranzakciója a román fővárosban. Az Adventum csoport az elmúlt években elsősorban a lengyel irodapiacon igyekezett bővíteni a portfolióját, ahol 63 000 négyzetméternyi irodaterülettel rendelkezik a Quartum alap. A társaság a magyar hírekbe a Köki Terminál megvásárlásával került be még 2019-ben.


Forrás: portfolio.hu