HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Űrtechnológiával készült színes üveghomlokzat a Tóparkban

A közép-európai régióban egyedülálló megjelenésű és technológiájú homlokzat valósult meg a Tópark ingatlanfejlesztés területén. Az üvegművész, Balogh Eleonóra, munkája egy innovatív és különleges elemet épít be egy nem megszokott környezetbe.

Hatalmas zöldterület, tóparti sétány és építészeti jellegzetességek várják a lakókat és az irodabérlőket a közel 200 000 m²alapterületen nyugvó Tóparkban. A közel 90 darab különleges üveglamella megannyi színben díszíti az ingatlankomplexum C épületét. Az elkészítés, a tervezéssel és kivitelezéssel együtt, közel egy évig tartott. Egyediségük nem csak megjelenésükben, hanem hatásukban is rejlik.

A színes, falból kiemelkedő üveglapok a fény hatására mutatják meg igazi szépségüket, amikor is a napsugarak megfestik az épület előtti teret. Ezt a jellegzetes látványt az üveglapok felületéről részben visszaverődő és részben áteresztett fénytörések okozzák. A természetben hasonló jelenséget bizonyos féldrágakövek produkálnak, mint például a labradorit vagy a nemesopál.

Nem csak a természetben előforduló folyamatok jelennek meg az alkotásban, hanem a tudomány hozománya, az űrtechnológia is.  A művészi látvány sokszínű komplexitását - az üveg alaptulajdonságain túl - egy nanotechnológiával kialakított felület üvegben történő alkalmazásával érte el az üvegművész tervező. Így készült el a C épület innovatív homlokzata, a régióban eddig egyedülálló megjelenéssel.

„Örömmel fogadtam el a felkérést, hogy a Tópark ingatlanfejlesztés látványvilágába valami új és egészen meghatározó színfoltot vigyek. Különösen kedves számomra, hogy az üvegművészetet ilyen módon is közelebb vittük a mindennapokhoz, hiszen a lakóhelyünkön, munkahelyünkön, ért vizuális élmények meghatározzák a hangulatunkat. Ez a klasszikus gondolkodásmód a tulajdonos és a komplexum igényességét tükrözik vissza.” – mondta Balogh Eleonóra, Ferenczy Noémi díjas üvegművész.

Az épület fantáziadús külleme összhangban van a létesítmény rendeltetésével is, hiszen az alsó szinten egy önkormányzati fenntartású óvoda és egy magánóvoda került kialakításra, az emeleti szinteken lakások találhatók. A magánóvoda, mint szolgáltatás, nagyon kedvező lehet azoknak a szülőknek, akik a Tópark területén fognak dolgozni, hiszen a park mintegy 55 000m²-en irodahelyiségeket is biztosít.

A komplexum építészeti kincsei nem merülnek ki a nagy és szembetűnő épületek formatervezésében. Megannyi apró részlet teszi teljessé a képet, hiszen az üvegművész munkái a lakóépületek bejárati ajtajain is megjelennek.


Forrás: realista.hu