HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Újjászületett az Atrinova irodaház

Új pompájában ragyog a belváros szívének ikonikus irodaháza, az Atrinova. Modern, környezettudatos építészeti szemléletet tükröző megjelenéssel megújult az épület homlokzata és a hatalmas belmagasságú, impozáns központi földszinti csarnoka és recepciója. 

18 hónapnyi megfeszített munka után megújult az Atrinova irodaház, a pesti belváros és egyben a budapesti irodapiac egyik első, ikonikus irodaháza. Az V. kerület szívében, a Bajcsy-Zsilinszky úton található irodaház fennállásának kezdetétől (1998) 10.500m2 hasznos alapterületen, teljes bérbeadottsági mutatókkal kínál magas színvonalú szolgáltatásokat és presztízs értékű munkakörnyezetet bérlői számára. 

Az Atrinova irodaház felújításának első fázisa 2017-ben kezdődött, mely során az épület 7. emeletén étkezési, szabadidős és munkahelyi well-being lehetőségeket kínáló közösségi tér került kialakításra, valamint frissültek a közös terek az aktuális esztétikai igényeket kielégítő enteriőrrel. Az épület mostani, új arculatának tervezésekor Budapest természeti és épített örökségben gazdag történelmi belvárosának építészeti karaktere volt a meghatározó vezérelv, mivel az épület az UNESCO Világörökségnek nyilvánított Budapest Duna-parti panoráma és a szintén Világörökség részét képező Andrássy út közötti védett területen helyezkedik el. 

A homlokzat és csarnok felújítása komplex feladat volt, hiszen egyszerre kellett szem előtt tartani a védett építészeti és történeti környezet megőrzését, ugyanakkor meg kellett teremteni a mai kor elvárásainak is megfelelő irodaházként való működés funkcionális feltételeit is. A Zsuffa és Kalmár Építész Műterem tervezői által megálmodott világos színű homlokzat új, karakteres megjelenésű vízszintes párkányai és a függőleges, üveg árnyékoló elemeinek szabályos rendszere ismerős megjelenést eredményeznek a környező homlokzatok között, ugyanakkor energetikailag fenntarthatóbb megoldást is jelentenek az épület számára a megfelelő bevilágítás és árnyékolás elérésének köszönhetően. 

A homlokzat átalakításának koncepciója az előcsarnokban is tetten érhető, ahol gyorsan avuló dekoráció alkalmazása helyett szintén az üveg, valamint a fény és az árnyék volt az elsődleges ’építőanyag’. A három szint belmagasságú előcsarnok terét hagyományos építészeti eszközökkel, párkánnyal és árnyékolórendszerrel tagolták. Az alkalmazott anyagok minősége, az új padlóburkolat, a bútorzat világos színvilága mind a minimál trend, a tartós és elegáns, letisztult esztétika élményét kínálja a látogató számára. 

A DEKA Immobilien aktív közép-kelet-európai piaci tevékenységének egyik meghatározó mérföldköve az Atrinova Irodaház megvalósult felújítása. A befektető Deka Immobilien-nek, az ingatlankezeléssel megbízott White Star Real Estate-nek és a technikai környezet fenntartásával megbízott Colliers Magyarországnak együttes célja, hogy az épület karakteres és meghatározó eleme maradjon a dinamikusan fejlődő budapesti irodapiacnak.


Forrás: realista.hu