HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Új irodapark született a Váci úton. Megnyílt a Balance Hall.

Az elmúlt öt évben hatalmas változáson ment keresztül a Balance Office Park a Váci úton, hiszen a CPI Hungary megújította a Balance Buildinget és a Balance Loft épületét, majd a következő fázisban egy 3000 m2-es parkot alakított ki, és a gigaprojekt megkoronázásaként felépítette a 16 ezer m2-es Balance Hall irodaházat is.

A tavasszal megérkező koronavírus-járvány az irodapiacon is módosította a menetrendet, így több már elkészült irodaház hivatalos átadását el kellett halasztani. A CPI Hungary is tavaly decemberre felépítette a Fitout Zrt. kivitelezésében a BREEAM very good minősítésű Balance Hall irodaházat, azonban a hivatalos megnyitóra csak most kerülhetett sor. Az új épülettel közel 35.000 négyzetméteres irodakomplexummá bővült a Balance Office Park, amelynek bérbeadottsága elérte a 90%-ot.

Így épült ki a Balance Office Park

A csaknem évszázados ipari múlttal rendelkező Balance Office Park hatalmas átalakuláson ment keresztül, hiszen több, egyedi adottságú épületből kellett kihozniuk a maximumot, amely a látottak alapján sikerült is. Pedig nagy a konkurencia az irodapiacon, ezért különösen nagy feladat volt a Balance Building irodaházat megújítani és versenyképessé tenni, majd az indusztriális jellemzőkkel rendelkező Balance Loft épületére került sor, amelynek adottságai kedveztek a jelenlegi trendeknek, hiszen divat a loftos hangulatot megjeleníteni a munkaterekben.

A projekt e fázisában került sor a 3000 négyzetméteres park kialakítására is, amely relaxációs, munkavégzési és sportolási lehetőségeket kínál, hiszen van itt kültéri tárgyaló, pihenő vagy éppen petanque pálya. Majd következett az irodapark megújításának utolsó fázisa, amikor a vadonatúj 16 ezer m2-es Balance Hall irodaház felépítésére került sor. A kivitelezéssel a Fitout Zrt.-t bízták meg, amelynek az első saját irodaház-projektje, a FERRUM szinte a szomszédban található. A járvány okozta építőipari nehézségek ellenére határidőre felépült az ingatlan, amelyet már számos bérlő birtokba is vett.

Az egyes fázisokból is jól látszik, hogy különböző adottságú épületeket kellett integrálni, amely a legmodernebb, innovatív megoldásoknak köszönhetően sikerült is, teljes a szinergia, hiszen a megújított és vadonatúj épületek valódi irodai campust alkotnak. A kohéziót segíti a már említett park, amely a három épület között helyezkedik el, mintegy összeköti a különböző épületeket, és egyben az irodapark szíve is.

Tudatos épület lett a Balance Hall

Az innovatív, környezettudatos, egészségügyi előírásoknak maximálisan megfelelő vadonatúj Balance Hall a CPI tudatos épület koncepcióját valósítja meg, amely a legmodernebb technológiai megoldásoknak köszönhetően jelentős energiamegtakarítást és magas színvonalú munkahelyi élményt kínál a bérlőknek. A műszaki berendezések összességét a mindennapi működés alapján az épületre lehet szabni, hogy a legkisebb környezeti terhelés mellett a lehető legmagasabb színvonalú komfortot biztosítsa a bérlőknek.

Az épület a rendelkezésre álló energia- és emberi erőforrásokat a lehető legoptimálisabban tudja hasznosítani, miközben a bérlőket is tudatosabb, hatékonyabb és takarékosabb napi munkavégzésre ösztönzi. A koncepció már az első fél év során a gyakorlatban is igazolta a várakozásokat, hiszen az elmúlt téli időszakban a CPI Hungary saját üzemeltetésében működő épület káros anyag kibocsátása 40%-kal kevesebb volt, mint egy hasonló adottságú, de hagyományos irodaháznak.

Folyamatosan alakítható az épület napi üzemeltetése, vagyis a bérlők mindennapi reakcióiból és munkavégzési rutinjából az intelligens üzemeltetés levonja a következtetéseket, és ahhoz igazítja az épület működését. Az üzemeltetők a kinyert adatok alapján lekövetik a megújuló, visszanyert energiák mennyiségét és ennek optimalizált felhasználása további megtakarítást eredményez. Emellett a bérlők egy önálló okos felületen tudják nyomon követni az épület és a saját energiafogyasztásukat.

A Balance Hall irodaházban számos műszaki megoldás szolgálja a tudatos és fenntartható épület igényeit, így többek között minden helyiség hőmérséklete az épületfelügyeletből is vezérelhető, minden önálló egység energia fogyasztása regisztrálható, elemezhető és nyomon követhető a mérők segítségével. Továbbá a legmodernebb hőszivattyús, VRV rendszer lett üzembe állítva, emellett az irodaházban is bevezették a már jól bevált Humán Innovációs Program, amelynek segítségével a bérlők az irodakomplexum területén kényelmi szolgáltatásokat vehetnek igénybe.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy hivatalosan is átadhatjuk a CPI Hungary legújabb irodafejlesztését Budapesten, amely határidőre már tavaly év végén elkészült. A modern, innovatív és optimális irodatereket kínáló Balance Hall-ban a tudatos épület koncepció jegyében magas színvonalú bérlői élményt kínálunk, amely energiatudatos, intelligens épületüzemeltetéssel párosul. Bár a COVID-19 átalakította a mindennapokat, hisszük azt, hogy a hazai irodapiac továbbra is biztos fundamentumokkal rendelkezik, amely a járvány lecsengése után a bérleti piac megélénkülését hozza magával, és tovább folytatódhat az értékteremtő ingatlanfejlesztési tevékenységünk” – mondta Gereben Mátyás, a CPI country managere az átadó ünnepségen.


Forrás: realista.hu