HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Óriási irodafelvásárlás a budapesti piacon - Két Duna-parti épület cserélt gazdát

Megvásárolta a GTC az Ericsson központot és az Evosoft központ frissen átadott irodaházát Budapesten. A felvásárlás összhangban van a cég azon stratégiájával, hogy a kelet-közép-európai régióban a portfóliót modernebb, zöldebb irodaházakkal frissíti. A két épület együtt 160 millió euróért (58 milliárd forint) cserélt gazdát - derül ki a társaság közleményéből.

Ismét növeli magyar portfólióját a GTC, melynek során a társaság 160 millió eurót (58 milliárd forint) fektet két budapesti irodaház, az Ericsson központ és az evosoft központ megvásárlásába. A két LEED Gold zöld tanúsítvánnyal rendelkező irodaház megvásárlása összhangban van a cég azon stratégiájával, hogy a kelet-közép-európai régióban a portfóliót modernebb, zöldebb irodaházakkal frissíti.

A társaság korábban a Váci Greens D épületét is megvásárolta, a mostani döntéssel tehát folytatódik a portfólió bővítése. A dél-budai alpiacon elhelyezkedő épületek közül az Ericsson központ 21 100 négyzetméteres, míg az evosoft irodaház - a WING legújabb, 2020 végén megvalósított ingatlanfejlesztési projektje - 20 700 négyzetméteres, így a tranzakció négyzetméterára az 1,4 millió forintot közelíti.

A cégcsoport magyarországi irodaportfóliójába eddig olyan eszközök tartoztak, mint a Duna Tower, a Váci Greens D, a Center Point I és II, valamint a GTC Metro irodaházak. A cég nevéhez köthető emellett a Váci úti folyosón épülő 29 ezer négyzetméteres Pillar irodaház fejlesztése is.

A GTC kapcsán egyébként éppen egy éve számoltunk be arról, hogy az MNB Alapítvány vagyonát kezelő Optima Befektetési Alapkezelő Zrt. által kezelt alap megvásárolta a cégcsoport többségi, 61,49 százalékos tulajdonrészét.


Forrás: portfolio.hu