HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Nem állt le a budapesti irodapiac: eladtak egy 30 ezer négyzetméteres irodaházat

Ebben a nehéz időszakban sem állt le a hazai irodapiac: a GTC ingatlanfejlesztő eladta a Váci úti irodafolyosón fekvő 30 ezer négyzetméteres Spiral irodaházát. A tranzakció értéke 41 millió euró, vagyis jelenlegi árfolyamon 14,7 milliárd forint volt - szerepel a GTC közleményében.

Az "A" kategóriás Spirál irodaházat 2008-ban fejlesztette a GTC, a teljes bérelhető területe 30,5 ezer négyzetméter. Az épület 6 emeletén irodák kaptak helyet, további 4 szintet pedig a mélygarázs foglal el. A Dózsa György úti épületet egy ismeretlen vevőnek  41 millió euróért értékesítette a fejlesztő. Az irodaház egészét a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. bérli, a fennmaradó 1900 négyzetméter pedig az épületben található étterem és fitneszközpont üzemeltetői számára van bérbe adva. 

"Úgy gondoljuk, eljött az ideje, hogy jól működő eszközök értékesítésével frissítsük portfóliónkat Magyarországon, ezzel lehetőséget teremtve új, izgalmas akvizícióknak és fejlesztéseknek. A Spiral értékesítése összhangban van ezzel a stratégiával, és forrást biztosít az új vásárlások finanszírozásához, valamint olyan új fejlesztési projektjeink megvalósításához, mint például a Pillar, vagy a Center Point 3 irodaház." - mondta Yovav Carmi, az GTC igazgatótanácsának elnöke.

A GTC így 4 irodaházat tulajdonol Budapesten: a Center Point 1 és 2 összesen 40 900 négyzetméter bérelhető területtel, a Duna Tower-t mintegy 31 300 négyzetméter irodaterülettel, és a 16 200 négyzetméteres Újpest-Városkapu metró állomásánál elhelyezkedő GTC Metro irodaházat. A GTC fejelsztésében jelenleg épülő Pillar irodaház egészére előbérleti szerződést kötöttek.


Forrás: GTC