HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Megvették a Magyar Telekom régi székházát

A Wingholding egy ingatlan befektetési alapon keresztül megvásárolta a Magyar Telekom korábbi székházát. 

A Magyar Telekom 2015. május 19-én írt alá megállapodást a WING Csoporttal a társaság új székházának megépítéséről és hosszú távú bérletéről, illetve legjelentősebb budapesti irodaingatlanjainak eladásáról. A megállapodás része volt, hogy a Magyar Telekom a tranzakció keretében az új irodaházba történő beköltözést követően értékesíti a WING Csoportnak három legjelentősebb értéket képviselő, megüresedő budapesti irodaépületét, köztük a Krisztina körúti székházát. 


Emellett a vállalat további irodai elhelyezési kapacitásai is felszabadulnak, amelyek szokásos optimalizálása után további 5-7 kisebb ingatlan értékesítésére kerülhet még sor, állt a vállalat terveiben. A Telekom összességében mintegy 90 ezer négyzetméter irodaterület felszabadítását tervezte, majd az új székházban közel hozzávetőleg 55 ezer négyzetméteren helyezi el budapesti irodai szervezeti egységeinek döntő részét, a Telekom és a T-Systems Magyarország Budapesten dolgozó munkatársainak nagy része ebbe az épületbe költözik.

2015-ben a Magyar Telekom még azzal számolt, hogy a három fő budapesti irodaépület értékesítése során 2015-ben 6 millió euró, 2016-ban 9 millió euró, végül 2018-ban 45 millió euró készpénz bevételt realizál. Továbbá az érintett ingatlanok értékesítésével a társaság 2018-ban várhatóan kb. 4 milliárd forint nyereségre tesz szert. Most azt közölte a Wingholding, hogy a 2015-ben kötött előszerződéses kötelezettsége alapján, 2018. december 14-én a Gladiátor Befektetési Alapkezelő Zrt. által képviselt Boreasz Ingatlan Befektetési Alapon keresztül megvásárolta a Magyar Telekomtól a távközlési cég Krisztina körút 55 alatt található székházát.

Az új székház egyébként szeptember végén készült el, ez jelenleg Magyarország legnagyobb egy épületben megvalósult irodaháza, a Telekom és a T-Systems közös székháza. A WING által fejlesztett és a Market Építő által kivitelezett székház mintegy 100 ezer négyzetméteres, kilenc szintjén pedig több mint 4000 dolgozó számára biztosít munkahelyet. A Telekom és T-Systems már szeptember végén megkezdte a bútorozást és informatikai eszközeik felszerelését, a munkatársaik átköltöztetése jelenleg is zajlik. 


Forrás: portfolio.hu