HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Megvált a dubaji befektető a budapesti irodaházától

A GalCap Europe egy német nyugdíjalap ügyfele részére megvásárolta a Budapesten található Rumbach Center irodaházat. A befektetési menedzser osztrák és közép-kelet-európai befektetésekre specializálódott. A Rumbach Center eladója a dubaji központtal rendelkező Al Habtoor csoport volt. A tranzakció a Colliers Magyarország segítségével jött lére.

A Rumbach Center irodaépület 1992-es átadását követően többször került felújításra. Az irodaház a Deák Ferenc tér közelében található és 7600 m2 bérbeadható terület mellett 72 parkolóhely tartozik hozzá. Az ingatlan egyetlen bérlője a Budai Közlekedési Ügyfélkapcsolatok Zrt.   

Marco Kohla, a Galcap Europe ügyvezető partnere és a tranzakcióért felelős munkatársa hozzátette: “A Rumbach Center egyrészt biztos cash flowt termel a tulajdonosok részére, másrészt magas értéknövekedési potenciállal rendelkezik a nagyon mérsékelt jelenlegi bérleti díjaknak köszönhetően. Ez a befektés tökéletesen illeszkedik a portfóliónkba, melynek részei a Merkúr Palota és a Central Udvar irodaházak.”

Manfred Wiltschnigg, a GalCap ügyvezető partnere szerint: „A mostani befektetésünk demonstrálta, hogy nehéz időszakok alatt is lehetséges kiváló projektekre szert tenni. A COVID-19 járványhelyzet csak megerősített minket, hogy a kiemelkedő lokációban található ingatlanok vásárlása, mint stratégiai cél tökéletesen működik. "

„Az Al Habtoor Group tökéletesen megvalósította a korábban elfogadott befektetési stratégiáját a Rumbach Center irodaház kapcsán és egy stratégiai befektető csoport részére értékesítette az ingatlant. – kommentálta a hírt Vécsey Bence, a Colliers Magyarország igazgatója, aki a tranzakció lebonyolításáért és az üzletfelek bemutatásáért volt felelős az ügylet során.

A GalCap Europe további lehetőségeket vizsgál jelenleg is és várhatóan további befektetéseket fog eszközölni.


Forrás: portfolio.hu