HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Magyar magánbefektetők vásárolták meg a belga ingatlanóriás Váci úti projektjét

Az Atenor bejelentette, hogy a M.E.F.G. Zrt.-nek értékesítette a Váci Greens projektjének legújabb két épületéből az "E" jelűt, vagyis az ötödiket.

A tranzakció részleteiről ezúttal sem árultak el többet, de a Portfolio Ingatlan Adatbázisában elérhető és a környékre, valamint a konkrét irodaházra vonatkozó átlagos headline bérleti díjak alapján, és egy 6%-os hozamszintet feltételezve, a 23 ezer négyzetméteres épület ára nagyságrendileg 76 millió euró vagyis 25 milliárd forint lehett, de nyilván sok apróság módosíthatott ezen az összegen.

A hazai ingatlanválság közepén Magyarországra érkező és önerőből fejleszteni kezdő, belga hátterű Atenor töretlenül halad a hazai irodapiacon, és mára az egyik legfontosabb és legstabilabb szerplővé vált. A Váci Greens névre keresztelt, a Váci úti irodafolyosón található projektjükben összesen több mint 120 ezer négyzetméternyi irodát fejlesztenek.Az "E" és "F" jelű, 5. és 6. épületek építési engedélyeit még 2018 áprilisában szerezte meg a cég, és a tervezett átadás 2020 szeptemberére várható.

Forrás: portfolio.hu