HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Koronavírus: eljött a szuper titkos irodák ideje

A szuper titkos irodaházakat főleg a pénzügyi szektor veszi igénybe a koronavírushoz hasonló katasztrófák idején. Nyugat-Európában és az Egyesült Államokban az ingatlanforgalomban résztvevő cégek között is vannak olyanok, amelyek bérelnek ilyen irodát a működésük biztosítására.

A bbc.com kifejezetten a koronavírus miatti speciális irodaigényekről cikkezett. Mint írta, szellem irodáknak is hívják ezeket, főleg a külvárosokban és biztonságos helyeken tartják üzemben mindet, hogy bármikor bevonulhasson oda az a cég, amelyik előzőleg lekötötte a bérterületet. Magas fal és néhány biztonsági kamera, ez minden, egyébként átlagos épületekről van szó, elsőre senki nem mondaná meg, hogy milyen különleges funkcióval ruházták fel ezeket, mert természetesen többnyire semmilyen jelölésük sincs. Bent viszont azonnal igénybe vehető, berendezett és felszerelt irodatér fogadja az alkalmazottakat és a vezetőket.

Az ilyen irodákat előre lekötő cégek túlnyomó része a pénzügyi szektorban működik. Ugyanakkor elég magas az energiaszektorból, de még az ingatlaniparban működők száma is. A bankok, biztosítók korábban főleg a nagyobb terrorakciók vagy természeti katasztrófák idején találtak itt menedéket és folytathatták a működést. Ezek az irodák egyébként a home office-t megvalósítani nem tudó vagy érzékény adatokkal dolgozó alkalmazottak számára is kiváló megoldás – olvastuk a brit lapban.

Érdekes, hogy egyes nagyobb bérlők annyira felkészültek az ilyen esetekre, hogy még névjegykártyákat is készenlétben tartanak, és azokat előre elhelyeztetik az üzemeltetővel. Így, ha tényleg beüt a ménkő, rögtön mindenki a megadott helyére ülhet, és azonnal dolgozhat a már ott lévő eszközökkel. Néhány helyen a számítógép, a telefon és a szoftverek is bekészítve várják a bevetést. Maguk az épületek természetesen bombabiztosak, kibírják a földrengéseket és a hurrikánokat is.

A bbc.com megszólaltatta az egyik nagy, globális irodaház üzemeltetőt. A Sunguard Availability Services vezetője szerint a koronavírus járvány az első olyan nagy világesemény, amit kezelniük kell. Főleg technológiai cégeket szolgálnak ki irodaterülettel és IT-szolgáltatással. Jelenleg kilenc országban 60 ilyen irodaközpontot tartanak fenn, zöme brit, amerikai és indiai városokban található. Vannak bérlők, amelyek megosztva bérelnek területet más cégekkel, de olyanok is vannak szép számmal, amelyek csak maguknak hoztak létre ilyen menedéket. Ők persze magasabb díjat is fizetnek ezért.


Forrás: portfolio.hu