HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Jelentős felárral értékesítette budai irodaházát a CA Immo

A CA Immo folytatja a nem alapvető ingatlanvagyonának értékesítését az 5000 négyzetméteres, budapesti Canada Square irodaház sikeres adásvételi szerződésének aláírásával. A vevő a magyar Investum Kft, a vételár pedig az irodaház 2020. december 31-i könyv szerinti értékéhez képest 28%-os felárat tartalmaz.

A Canada Square 5000 négyzetméteres, kis alapterületű irodaház, amely a bel-budai alpiacon található. A 2004-ben épült ingatlan teljesen bérbe van adva.

A Canada Square eladása kapcsán Keegan Viscius, a CA Immo befektetési igazgatója elmondta, hogy:„Ezzel a tranzakcióval folytatjuk stratégiai tőkerotációs programunkat, amelynek keretében olyan eszközök nyereséges eladására törekszünk, amelyek stratégiailag nem illeszkednek hosszú távon a portfóliónkba. Elsődleges célunk, hogy a nagy, modern irodaingatlanokra összpontosítsunk még inkább, amelyek a legfontosabb városainkban, elsőrangú lokációkban találhatók, ezáltal fenntarthatóan javíthatjuk portfóliónk minőségét és a menedzsment hatékonyságát. Az eladásokból származó bevételt értéknövelő beruházásokba forgatjuk vissza, központi, prémium irodaingatlanokba, beleértve az első osztályú németországi fejlesztéseinket, valamint újabb ingatlanok vásárlását."

Hedwig Höfler, az CA Immo osztrák és kelet-közép-európai régióért felelős befektetési vezetője hozzátette, hogy: „Az irodaház eladásával Budapest központjában található, nagyobb, modern, A-kategóriás irodaházakra összpontosítunk. A Canada Square könyv szerinti értékéhez képest jelentős felárral történt értékesítés alátámasztja értékbecslésünket a továbbra is bizonytalan piaci környezetben."


Forrás: portfolio.hu