HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Jelentős bővülés történt a Graphisoft Parkban

Húsz éve, 1998 szeptemberében nyitotta meg kapuit a Graphisoft Park. Az egykori Óbudai Gázgyár helyén található park épületeinek alapterülete most 20 ezer négyzetméterrel bővült, így összesen 75 ezer négyzetméteres területen több, mint 5000 IT szakembernek és ezernél több diáknak biztosít munkakörnyezetet.

A 20 ezer négyzetméternyi új terület döntő részét az eddigi legjelentősebb bérlő, az SAP vette igénybe, ami így már 21 ezer négyzetméternyi területet bérel. A bővítés mellett elkészült a Startup House is, amely kis cégeknek és a Graphisoft Park menedzsmentjének biztosít teret. Ezen kívül átadták a déli parkrészt is, amely az új irodaterületek mellett egy kollégiumnak is helyet ad. Az irodapark a mostanihoz hasonló mértékben legutóbb 2006-ban bővült, akkor leginkább a Microsoft és az SAP igényei alapján közel 13 ezer négyzetméter új irodaterületet építettek.

Az új irodáknál is érvényes volt az az irányelv, hogy az épületek magassága nem haladhatja meg a park fáiét és a beépítés is alacsony maradt. A gépkocsiparkolók a föld alá kerültek, hogy a felszínen továbbra is a zöld domináljon.

Az észak-budai irodakomplexum bérlői között van a Microsoft, a Canon, 2005 óta az SAP, a gyógyszeripari Servier - melynek ez az első Franciaországon kívüli kutatólaborja -, a Silicon Labs, valamint az elektronikus aláírási rendszert kínáló, magyar Microsec Zrt. is.

A Graphisoft Park, a vállalatok mellett, 2014 óta két nemzetközi egyetemnek is helyet ad. Az IBS (International Business School) és a Bojár Gábor alapította AIT (Aquincum Institute of Technology) diákjai is a parkban tanulnak.

A Park további bővítési terveiről a helyszínen Bojár Gábort kérdeztük, aki elmondta, hogy a Gázgyár felé további irodafejlesztéseket terveznek, a terület tisztítása azonban még nem kezdődött meg. Leghamarabb 2019-ben indulhatnak a munkálatok és várhatóan 2022 körül költözhetnek majd be újabb bérlők.


Forrás: portfolio.hu