HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Javában épül Budapest nyugati kapuja, a Budapest ONE

Nemrég még csak a földmunkák zajlottak a Budaörsi útnál, most már egyre jobban láthatóvá válik a Budapest One irodakomplexum első fázisa.
 

 

 

Úgy tűnik, hogy komolyan beleállt a Futureal-csoport a kelenföldi projektbe, ahol az új intermodális csomópont, vagyis a négyes metró és a vasútállomás két oldalán hatalmas fejlesztések zajlanak. Az Etele Plaza névre hallgató 54 ezer négyzetméteres bevásárlóközpont helyszínén is már javában dolgoznak, míg a Budaörsi út felé eső részen, Őrmező mellett is hatalmas ütemben épül a Budapest One első fázisa, amelyet 2019 második felében adnak át.

A projektet már meglehetősen régen megálmodták a fejlesztők, azonban a válság keresztül húzta a számításokat, és úgy tűnik, hogy az ingatlanpiac elmúlt évekbeli reorganizációja során most jött el az az időszak, hogy egy ekkora volumenű komplexum elkészüljön, hiszen mind a finanszírozás megoldott, mint a bérlői aktivitás biztosítja, hogy a kihasználtsági ráta magas legyen már az átadást követően. Minden költséggel együtt nagyjából 19 eurós négyzetméter-árakkal kalkulálhatnak a bérlők az iroda.hu adatai szerint.

 

 

 

 

 

Szalagépület, hullámzás, fluiditás

 

Már jól látható az a formavilág, amelyet képviselni fog a komplexum, hiszen a homlokzat egyfajta hullámzást fog megjeleníteni, így egyrészt játékosabbá teszi az épületet, másrészt nyugalmat, harmóniát áraszt. Ez a fluiditás természetközelivé is alakítja az irodaházat,  a lekerekített formák mindig is a természetességet, a simulékonyságot és alkalmazkodóképességet szimbolizálták.

A környezetébe fog illeszkedni a szalagépület hatalmas tömbje, nem nyomja el a háttérben már régen megépült ingatlanokat. Valamint persze egyfajta mozgást is megjelenít, mintha az épület állandóan változna, az új körülményekhez igazítaná a működését, hiszen a globalizmus és a technológia mindig új kihívások elé állítják az ingatlanpiacot.

 

Nyugati kapu, well és park

 

A tervek a  fenntartható építészet vezető hazai cégcsoportját dicsérik, amely immár Paulinyi-Reith & Partners névvel működik tovább. Az összesen több mint 65 ezer négyzetméteres irodapark első – most épülő – üteme közel 25 ezer négyzetméter bérirodát, valamint 2600 négyzetméter kereskedelmi és szolgáltatóegységet biztosít majd a dolgozóknak és az itt élőknek. A Budapest One emellett az elsők között szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését, amely a dolgozók egészségi állapotára és közérzetére pozitív hatást gyakorló szempontokat értékeli.

A komplexum egyedisége miatt valóban ikonikus projekt lehet a budapesti fejlesztések között, amelyet az elhelyezkedése miatt Budapest nyugati kapujaként is emlegetnek, hiszen itt érik el az autópályák és a vasútvonal a magyar fővárost. A Budapest ONE irodapark belsejében pedig csaknem fél hektárnyi nyitott közteret hoznak létre, ahol csobogó szökőkutak között relaxálhatunk, miközben a zöld nyugalma sem elhanyagolható tényező.


Forrás: iroda.hu