HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Íme 5 történelmi múltú szálloda, amit a legnagyobb legendák is szívesen látogattak

A királyi család tagjai, énekesek, színészek, sportolók, politikusok és még más hírességek utazásaik során a legmagasabb színvonalú és nagy múltú szállodákban szálltnak meg. A szobákban általában van valamilyen különleges dekoráció, ami a leghíresebb látogatók emlékét őrzi, de akár maga a lakosztály elnevezése, vagy egy ismert "háttérsztori" is elegendő ahhoz, hogy több millió forintba kerüljön egy éjszaka ezekben a hotelekben. A CNN Travel 14-es szállodai listájából szemezgettünk. 

Hotel de Paris Monte-Carlo, Monaco


Az 1864-ben megépült monacói szállodában nehéz lenne olyan zenei megasztárt találni, aki még nem fordult meg itt, Frank Sinatra, Elton John, Ella Fitzgerald és Nat King Cole csak néhány közülük. A leghíresebb Princess Grace lakosztály, a korábbi színésznő és monacói hercegnőről, Grace Kellyről kapta a nevét. A lakosztály mintegy 910 négyzetméteres két szinten, 180 fokos kilátással rendelkezik a Földközi-tengerre, de a saját medence, és a hercegnő saját alkotásaival berendezett szobák is emelik a színvonalát. A különleges és hatalmas lakosztálynak az ára is kiemelkedő (még ebben a listában is), szezontól függően 30 és 40 ezer dollár közötti összeget kell fizetni itt egy éjszakáért, vagyis mintegy 8,4 és 11,2 millió forintot. 

Íme 5 történelmi múltú szálloda, amit a legnagyobb legendák is szívesen látogattak

Hôtel de Paris Monte-Carlo, kép forrása: Shutterstock


 

The Ritz, Párizs


A párizsi Ritz vendégei között megfordult Coco Chanel, Audrey Hepburn és Maria Callas is, sőt Coco Chanel inkább volt hosszú távú lakója a szállodának, mint vendége. Amikor ugyanis kibérelte a később róla elnevezett lakosztályt, a következő napi távozás helyett még 34 évig hosszabbította meg a tartózkodását. A Coco Chanel lakosztály 190 négyzetméteres, három fürdőszobával és egy privát borospincével van felszerelve, illetve a divattervező néhány személyes tárgya is része a dekorációnak. Az ára éjszakánként körülbelül 20 600 dollárba, vagyis 5,8 millió forintba kerül. 

Íme 5 történelmi múltú szálloda, amit a legnagyobb legendák is szívesen látogattak

The Ritz, Párizs, kép forrása: Shutterstock


 

The Taj Mahal Palace, Mumbai

 

Az 1903-ban megépült indiai szálloda híres vörös cserépből készült kupolája alatt, a Dalai Lámától kezdve, egészen Brad Pitt és Angelina Jolie színészekig sokféle híresség szállt meg. Köztük volt George Harrison brit zenész és zeneszerző is, aki az ott tartózkodása alatt szitár órákat vett egy híres indiai zeneszerzőtől, Ravi Shankartól, akiről később az órák helyeként szolgáló mintegy 223 négyzetméteres lakosztályt is elnevezték. Aki itt szeretne egy éjszakát eltölteni, 7000 dollárral, vagyis közel 2 millió forinttal számolhat. 

Íme 5 történelmi múltú szálloda, amit a legnagyobb legendák is szívesen látogattak

The Taj Mahal Palace, Mumbai, kép forrása: Shutterstock


 

King David Hotel, Jeruzsálem


Az 1920-as években épült szálloda kedvelt célpontja volt a politikai elitnek, vendégei között volt Winston Churchill, Nelson Mandela és Barack Obama is. A hatodik emeleti 155 négyzetméteres Jeruzsálem elnevezésű lakosztály luxus felszerelései mellett, különleges biztonsági intézkedések is szolgálják az ideérkezők kényelmét. A lakosztály, amelyből kilátás nyílik a Siratófalra és a Sziklamecsetre, éjszakánként 5800 dollárba, átszámolva 1,6 millió forintba kerül. 

Íme 5 történelmi múltú szálloda, amit a legnagyobb legendák is szívesen látogattak

King David Hotel, Jeruzsálem, kép forrása: Shutterstock


 

The Drake, Chicago


A Drake hotel kedvelt szálláshelye volt a brit királyi családnak, az elnöki lakosztályban lakott Diána hercegnő az 1996-os chicagói látogatása során. A vendégek ma már Diána hercegnő lakosztályként ismerhetik, akinek a látogatása a dekorációban és a fotókon is visszaköszön. Az éjszakánkénti ár 1200 dollártól, vagyis 340 ezer forinttól indul. 

Íme 5 történelmi múltú szálloda, amit a legnagyobb legendák is szívesen látogattak

The Drake, Chicago, kép forrása: Shutterstock

Forrás: portfolio.hu