HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Hat irodaházat vesz az S IMMO az IMMOFINANZ-tól

Szándéknyilatkozatot írt alá az S IMMO részére történő magyarországi irodai ingatlanjainak eladásáról az IMMOFINANZ. A tranzakció a CPI Property Groupon belüli szoros együttműködés révén valósul meg, amely az IMMOFINANZ myhive irodai megoldásainak a teljes csoportra történő kiterjesztésére szolgálhat. A magyar portfólió 6 budapesti irodaépületet foglal magában, közel 124 000 négyzetméternyi bérbe adható területtel. A tranzakció lezárására 2022 vége előtt sor kerülhet.

Jelentős portfólió átrendeződés zajlik a CPI háza táján. A cég már év elején bejelentette, hogy az IMMOFINANZRA tett vételi ajánlatának elfogadásával a cég részvénytőkéjének és szavazati jogainak legalább 53,33 százalékát birtokolja, amit az év során 77 százalékra növelt.

Az IMMOFINANZ stratégiájában az új befektetések a jelenlegi piaci környezetben a kiskereskedelmi és irodai eszközökre összpontosítanak. Az aktív portfóliókezelés magában foglalja majd a mintegy 1 milliárd euró összértékű ingatlanok értékesítését, valamint az IMMOFINANZ fő piacain lévő, magasabb hozamú ingatlanokba történő befektetést, illetve ezen források adósságtörlesztésre történő felhasználását. A fenti stratégia részeként az IMMOFINANZ korábban bejelentette egy prágai irodaházának értékesítését, valamint a CPI Property Group kiskereskedelmi portfóliójának megvásárlását.

Májusban írtunk arról, hogy a CPI Hungary a hazai retail portfóliója összes ingatlankezelési tevékenységét házon belül egyesítette, miután a property management és a bérbeadás mellett már a jogi szolgáltatást is a vállalat munkatársai végzik.

Az IMMOFINANZ új befektetések a kiskereskedelmi és irodai eszközökre irányulnak a jelenlegi piaci környezetben. Az aktív portfóliókezelés ezen túlmenően kiterjed majd nagyjából 1 milliárd euró összértékű ingatlanok értékesítésére és az IMMOFINANZ törzspiacain magasabb hozamú ingatlanokba történő befektetésre, illetve ezen források adósságtörlesztésre történő felhasználására.


Forrás: portfolio.hu