HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Ezek lesznek 2021 legnagyobb budapesti ingatlanfejlesztései

Az idei év is izgalmas építkezéseket tartogat a fővárosban és környékén. Év eleji összefoglalónkban azokat az iroda-, logisztikai- és hotelfejlesztéseket gyűjtöttük össze, melyeket a tervek szerint 2021-ben adnak majd át.

Irodaházak

Nemcsak lakás, de komolyabb irodafejlesztések is vannak idei átadással a csőben. A már fent említett BudaPart projektben a lakások mellett irodaházak is épülnek, melyek közül a közel 20 ezer négyzetméteres Budapart City-nek várható idén az átadása. Ettől nem messze, szintén a XI. kerültben adhatják át idén az ugyancsak 20 ezer négyzetméteres Office Garden IV. ütemét is. A WING fejlesztésében a Telekom székház mellett épülő 42 ezer négyzetméteres Liberty irodaházat is 2021-ben adhatják át, miközben az Atenor Aréna Business Campusában is javában folyik az építkezés, akárcsak a szintén idénre tervezett 15,5 ezer négyzetméteres Atenor Roseville irodaházban. Ezek mellett a Futureal Budapest One következő ütemének is jól halad az építése.

Ipari ingatlanok

Az idei és a következő évek az ipari, logisztikai fejlesztések aranykorát hozhatják el. Az e-kereskedelem térnyerése és az ellátási láncok nagyobb biztonsága miatt egyre nagyobb a raktárak iránti igény, amit a nagyobb fejlesztők ki is használnak.

Idén tervezi átadni a CTP a Biatorbágyon épülő 30 ezer négyzetméteres CTPARK BUDAPEST WEST - BIA5 és a Dunaharasztiban épülő 37 ezer négyzetméteres CTPARK BUDAPEST SOUTH DNH2 raktárait.

Ezen kívül egy új szereplőnek, a HelloParksnak is ambiciózus tervei vannak. A Fótra tervezett fejlesztés első ütemében egy több mint 45 ezer négyzetméteres raktárépületet adnak át, ami a tervek szerint 2021 harmadik negyedére készülhet el. A telken a következő években összesen 330 ezer négyzetméternyi raktár- és ipari terület kialakítására van lehetőség. A cég egy másik fontos fejlesztése pedig Maglódon valósulhat meg. Az M0 körgyűrű mentén, az M4 és az M5 autópályák, valamint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében található, 46 hektáros telken már tavaly megkezdődött az első ütemben épülő, közel 46 ezer négyzetméteres létesítmény megvalósításának előkészítése. Az első épület 2021 végére készülhet el.

Ezek mellett van egy Budapest határain belül épülő csarnok is, melyet szintén idei átadással terveznek: a White Star Real Estate a XXII. kerületben 2021 utolsó negyedévére ütemezi a Park22 Üzleti Park átadását, közel 61 ezer négyzetméterrel. Ha tehát csak a legnagyobbakat nézzük, akkor is elmondható, hogy 2021 a logisztikai fejlesztések éve lesz, hiszen legalább 220 ezer négyzetméterrel, vagyis közel 10 százalékkal bővülhet az idei évben az állomány.

Hotelek

Az elmúlt 10 évben a Budapestre látogató turisták száma jelentősen megemelkedett, ami a hotelfejlesztések számában is érezhető volt. Bár 2020 biztosan nem a turizmus éve volt, a korábban indított szállodafejlesztések egy része idén készülhet el, így a járvány utáni időszakban még nagyobb kínálat várhatja majd a hazai és a külföldi vendégeket.

A BDO összesítése szerint az ötcsillagos kategóriában idén készülhet el a 71 szobás Radisson Collection Basilica, a 67 szobás Rácz Hotel & Spa és 49 szobával az Aria Hotel bővítése. A négycsillagos szállodák között a 175 szobás Tópark Projekt Hotel Komponens, a BIF fejlesztésében megvalósuló 100 szobás Boutique Hotel, a 93 szobás Apsis Hotel, a 76 szobás A3 Hotel, valamint az 54 szobás Mamaison (Starlight Sutien Hotel Budapest komplex felújítása) nyithatja meg idén a kapuit. A háromcsillagosok között is szép számmal akadnak fejlesztések, ide sorolható a 312 szobás InterCity Hotel, a 214 szobás B&B Hotels, a 158 szobás H2 Hotel Budapest, a 123 szobás A52 Hotel (Hello Baby), a 100 szobás M4 Mamaison és az 50 szobás Bo18 hotel.

Ezek mellett van több, a fenti csillagokkal jelölt kategóriákba nem sorolható szállodafejlesztés is. Hibrid hotelként jelölik a 217 szobás B+B Hotelt, valamint egyelőre besorolás nélküli a 100 szobás Chocolate Hotel és a 84 szobás Arkia szálloda.  

HA TEHÁT MINDEN ÉPÍTKEZÉS A TERVEK SZERINT ZAJLIK, AKKOR ÖSSZESEN 2000-NÉL IS TÖBB SZOBÁVAL BŐVÜLHET IDÉN A BUDAPESTI HOTELKAPACITÁS.


Forrás: portfolio.hu