HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Ez már a Fudan-hatás?- Kínai tőke nyomul a budapesti irodapiacon

Újabb irodaház cserélt gazdát a budapesti piacon, és ami igazán érdekes a tranzakcióban, az a vásárló kiléte: van egy olyan befektető, aki ez elmúlt időszakban látványosan aktív a magyar ingatlanpiacon. A Resolution Property első ránézésre brit ingatlanbefektető, aki immáron a harmadik irodaházat vásárolta meg Budapesten. A cég székhelye valóban London, az általuk kezelt tőke nagy része viszont Kínából származik.

Eladták a Váci úti irodafolyosó, egy 16 270 négyzetméteres BC 140-re keresztelt irodaépületét. A vevő a Resolution Property, akik ránézésre a székhelyük miatt londoni befektetőknek tűnnek, jobban megnézve azonban kínai tőkét kezelnek és fektetnek be.

A cégről néhány szót

A Resolution Property több nyugati országban is jelen van, a régióban Magyarországon kívül a lengyel és román piacon is vásároltak különböző kereskedelmi, illetve lakófunkciójú épületet. Összesen 5 alapban, 2 milliárd fontnyi ingatlan szerepel a portfóliójukban, többek között a tavaly megvásárolt budapesti Margit Palace és Buda Square irodaház. Kiemelt partnereik között pedig ott van Kína egyik legjelentősebb befektetője, a Fosun. Egyre erősödik a Resolution Property érdeklődése a budapesti piac iránt, amit a harmadik itthoni vásárlásuk is alátámaszt.

PIACI INFORMÁCIÓINK SZERINT AZ AKTÍV ÉRDEKLŐDÉS HÁTTERÉBEN AZ ÁLL, HOGY ITTHON EGYRE ERŐSÖDNEK A KÍNAI KAPCSOLATOK - A FUDAN EGYETEM ÉS A BELGRÁD-BUDAPEST VASÚTVONAL ÉPÍTÉSE MIATT - ÍGY A KÍNAI TŐKÉT KEZELŐ CÉG SZÁMÁRA KIEMELT JELENTŐSÉGŰ LESZ A BUDAPESTI LOKÁCIÓ.

Sőt, a továbbiakban is érdeklődnek value-add, vagyis hozzáadott értékkel rendelkező, inkább A kategóriás ingatlanok iránt. A vevői oldalt a CBRE képviselte az irodavásárlási tranzakció során, míg az eladót - a DWS-t - egy másik tanácsadó, a Cushman & Wakefield. Az eladó magyarországi portfóliójában, a legutóbbi márciusi jelentése szerint, még a MOM Park irodái (12 ezer négyzetméter), illetve az Akademia Business Center 13 500 négyzetméteres irodaház szerepelt, a most értékesített BC 140 ingatlan mellett.


Forrás: portfolio.hu