HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Épül a FERRUM Irodaház a Váci út mentén. Új ipari gyöngyszem a LOFT szerelmeseinek

E héten ünnepélyes keretek között tartották meg a Ferrum Irodaház bokrétaünnepét. A Váci út mentén, a Lomb utcában található indusztriális épület ötezer négyzetméternyi irodaterülettel várja majd a bérlőket. A FITOUT Zrt. fejlesztésében újjászülető ingatlan a tervek szerint 2019 nyarán nyitja meg a kapuit.

Ha az év bármely napján a XIII. kerületbe visz az utunk, akkor lenyűgöz minket, hogy a kerület szinte minden szegletében lakótömbök és irodaházak épülnek. A Váci útról már ne is beszéljünk, ahol az ország legnívósabb ingatlanfejlesztései zajlanak. Budapest number one irodafolyosójához kapcsolódva a Lomb utcában a FITOUT Zrt. egy 5000 négyzetméteres irodaházat fejleszt Ferrum néven.

A cég 15 éve van jelen a hazai ingatlanpiacon, folyamatosan egyre nagyobb projektekben működött közre, a kisebb-nagyobb belsőépítészeti munkák után már teljes irodaházi kialakítással és generálkivitelezéssel (Balance Hall) is foglalkozik, és most jött el az a pillanat, hogy egy ingatlanfejlesztésbe vágott bele. A vállalat 2017-ben megháromszorozta az árbevételét, miközben a csapat közel hetven fősre növekedett.

Az épület elhelyezkedése kiváló, hiszen az irodafolyosón olyan illusztris ingatlanok társaságában található, mint a Balance Office Park, illetve a Láng Művelődési Ház, amelynek felújítását a múlt héten fejeztek be. De nemcsak a lokáció első osztályú, hanem maga az épület is egyedi, hiszen nem egy vadonatúj irodaházat álmodtak a területre, hanem egy régi gyártócsarnokot és a hozzá kapcsolódó szociális épületeket varázsolják újjá.

A FITOUT Zrt. megőrzi az ingatlan eredeti ipari hangulatát és szerkezetét, miközben a 21. század igényeire szabott irodatereket hoz létre. Az egyik legkülönlegesebb megoldás a megvalósítás során, hogy a négy kisebb épületet egy karakteres blokk ráépítésével kapcsolják össze, így gyakorlatilag egy újabb indusztriális elemmel egyesítik az amúgy is ipari egységeket.

Ahogy Pálffy András társtulajdonos az ünnepségen fogalmazott, hisznek  a Váci úti irodafolyosóban, ahol egy igazán különleges fejlesztéssel szeretnék gazdagítani az épületállományt, ezért a régi gyartócsarnok eredeti atmoszféráját megpróbálják minél jobban visszaadni. A tervek zseniálisak, tette hozzá, hiszen a négy épületből álló komplexumot két új lépcsőházi maggal kapcsolják össze, a ráépítések rozsdaszínű, corten acél homlokzata pedig integráló elemként mintegy megkoronázza az irodaházat, különleges architektúrát jelenítve meg.

Az eredmény egy lendületes, látványos, merész formavilág, ahol az adottságoknak megfelelően több mint négyméteres belmagassággal és hatalmas ablakokkal számolhatnak a bérlők, és lehetőség nyílik arra is, hogy a kialakítási munkák után az enteriőr megőrizze azt a tipikus ipari hangulatot, amely szinte ma már világtrenddé vált Amszterdamtól New Yorkig, vagy Londontól Sidney-ig.

Havas Dávid fejlesztési igazgató hozzátette, hogy 2019 júniusában fog elkészülni az irodaház a tervek szerint, ahol a FITOUT Zrt. saját irodái mellett több ezer m2-nyi munkahely várja majd az érdeklődő cégeket, amelyek valószínűleg a miliő miatt a kreatív vállalkozások közül kerülhetnek ki. Megcélozzák a BREEAM in-use minősítést, de már eleve azért is zöld az épület, mert egy meglévő ingatlant formálnak újjá, így bontásra nem kerül sor, valamint jelentős az újrahasznosított anyagok aránya.

A Ferrum Irodaház a nevét is egyértelműen a vas latin nevéből kapta, az épület logója pedig a vas periódusos rendszerben található Fe jeléből származik, amely jól szimbolizálja az épület külső és belső adottságait, hangulatát, és az egyes részeket összekötő különleges homlokzati elemet. A régen parkolónak használt belső udvarba zöld növényzetet telepítenek, így itt az irodaház tüdejeként szolgáló kertet alakítanak ki.


Forrás: iroda.blog