HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Elbontják az ikonikus Váci úti toronyházat

Változik a budapesti városkép, elbontják a Váci út és a Dózsa György út sarkán álló 61 méteres jellegzetes Vízművek-irodaházat.

Korábban megírtuk, hogy eladná a Váci út 23-27 szám alatti irodáját a Vízművek. A XIII. Kerületi Hírnök legújabb, július végi számában azt írja, hogy augusztus 10-ével bezárja itt működő ügyfélszolgálatát a Főtáv és a DHK Hátralékkezelő és Pénzügyi Szolgáltató is, építési-bontási munkálatok miatt. Lapunknak több helyről is megerősítették, hogy az épületet elbontják.

A Vízművek-iroda rossz állapotban van, jelentős korszerűsítésre szorulna, és olyan jól mennek most az ingatlanárak a Váci úti irodafolyosón, hogy minden bizonnyal jobban megéri lebontani és új épületet felhúzni a helyére. Amint azt a blog.iroda.hu megírta, ez történt a mellette álló telken is az egykori Volga Szállóval: elbontották, és helyére épült fel a KPMG mostani székháza. A Vízművek-iroda bontása egyébként nem engedélyköteles.

A magasház új tulajdonosa a Skanska, a svéd ingatlanfejlesztő cég több budapesti irodaházat is épített már a közelben: egyet a Kassák Lajos és a Lőportár utca sarkán, míg egy másikat a Váci út és a Süllő utca kereszteződésében. A Vízművek 1979 és '81 között lépült irodakomplexuma három részből áll, az irodák teljes alapterülete 26 ezer négyzetméter.


Forrás: HVG.hu