HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Eladták a régi Luxus áruházat a Vörösmarty téren

A Pallas Athéné Alapítványok 5,8 milliárd forintos áron értékesítették a Budapest belvárosában lévő befektetésüket, a Vörösmarty téren álló műemléki épületet, a Kasselik Házat, mely korábban Luxus Áruház néven volt ismert.

Az Optima Befektetési Zrt. által kezelt ingatlan három évvel ezelőtt került a Pallas Athéné Alapítványok tulajdonába. Az Alapítványok az új, hosszútávú bérleti szerződések megkötésének köszönhetően, 750 millió forintos eredményt értek el ezen időszak alatt. A vevő a német-francia székhelyű AEW - a nemzetközi ingatlanpiac egyik meghatározó szereplője - amely az egyik európai ingatlanbefektetési alapja részére vásárolta meg az épületet.

A tranzakció mintegy 3160 négyzetmétert tett ki és az épület első három, többnyire kiskereskedelmi egységeket tatalmazó szintjére vonatkozott. Az ingatlan első emeletén és földszintjén kiskereskedelmi egységek találhatóak, egy ruházati divatmárka (Berskha), illetve egy olasz étteremlánc (Vapiano) bérli ezt a területet. A második emelet jelenleg üresen áll, de a felújítást követően irodaként fogják bérbe adni, míg az épület többi része lakófunkciót lát el.


Forrás: optima