HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Eladták a Margit Palace irodaházat is

Az újonnan épített irodák iránt folyamatos a befektetői érdeklődés, ám kitartó igény mutatkozik a régebbi, fenntarthatóan bérelhető, magas kihasználtsággal működő irodaházak iránt is. Legutóbb a CBRE vett részt a Bluehouse Capital tulajdonában álló Margit Palace irodaház eladásában az Adventum Trium ingatlanbefektetési alap számára.

A Margit Palace jó hírű, A-kategóriás irodaház Bel-Budán, szinte teljesen (96%) bérbeadott és változatos bérlői mix-szel rendelkezik. A közel 18 ezer négyzetméternyi bérbeadható iroda, kiskereskedelmi és raktárterület három, részben összekötött épületszárnyban helyezkedik el. A Margit Palace könnyen megközelíthető, kiváló tömegközlekedési kapcsolatokkal rendelkezik: a 4, 6 és 17-es villamos megállója gyakorlatilag a következő sarkon található, míg az M2 metró és a H5 hév megállója 5 perces sétával elérhető. 2017 szeptemberében egy átfogó felújítás fejeződött be a Margit Palace-ban, ami során az irodaház mind befektetői, mind bérlői szempontból prémium ingatlanná vált.

"Bár az újonnan épített irodák továbbra is népszerűek a befektetők körében, nem szabad alábecsülnünk azon befektetők keresletét, akik korábban épült, igazolt bérlői múlttal rendelkező irodaházakat keresnek. A befektetők a múltbeli teljesítményre és az előre jelzett növekedésre alapozhatják befektetési döntésüket, utóbbi korábbi teljesítményein és azon alapul, hogy a piaci ciklusok mindegyikében képes teljesíteni."- mondta Tim O'Sullivan, a CBRE tőkepiaci vezetője.

„A Margit Palace időben történő értékesítése bizonyítja a magyar piac javuló likviditását, ami bizalmat ad a befektetőiknek jövőbeni befektetéseikhez." - nyilatkozta Stevan Lojovic, a Bluehouse Capital magyar piacért felelős igazgatója. "Nagy örömmel tölt el minket, hogy mi lehetünk a Margit Palace új tulajdonosai. Úgy véljük, hogy jó üzletet kötöttünk, és a befektetőink elégedettek az elért árral. Folytatjuk erőfeszítéseinket vonzó és megbízható ingatlanok vásárlására vonatkozólag Magyarországon "- mondta Koó Gergely MRICS, az Adventum Befektetési Alapkezelő Lízing bérbeadási igazgatója.


Forrás: realista.hu