HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Dél-koreai befektető vásárolt irodaházat a Váci úti folyosón

A Skanska eladta budapesti Nordic Light Trio irodaházát a JR AMC dél-koreai ingatlanbefektetési alapnak. Ez nemcsak a vevő első közös üzlete a Skanska-val, de az első irodaház-befektetése a régióban a bécsi, dublini és párizsi tranzakciók után. Emellett egy dél-afrikai cég is vásárolt a hazai piacon, ők a reptér közelében lévő Aerozone Business Parkra kötöttek szerződést. 

A Nordic Light Trio a főváros pesti oldalán található. Teljes bérbe adható területe mintegy 14 ezer négyzetméter, valamint 221 parkolóhelyet kínál majd az irodaház. Az épület 98 százalékát már bérbe adták, a legnagyobb bérlő egy nemzetközi egészségügyi cég. A 7 emeletes épületet a Paulinyi-Reith & Partners tervezte.

A Colliers jelentése szerint az ázsiai befektetési tőke egyre szélesebb körben kezd áramlani Európába, ráadásul már nemcsak Nyugat-Európa, hanem Kelet-Közép-Európa országai is felkerültek a térképre. A 2017-2018-as évek során a régió 6 országába 2,6 milliárd euró ázsiai tőke érkezett főként az ipari és az irodaszektorra fókuszálva.

Bár a mostani tranzakció értékét nem tudjuk, az alapterület a bérleti díjak és az elvárható hozamok összefüggésében úgy becsüljük, hogy az irodaház értéke akár a 13 milliárd forintot is elérheti. Dél-Korea mellett egyébként Dél-Afrikához is köthető egy tranzakció a hazai piacon. A dél-afrikai székhelyű JT Ross Property Group a CBRE közreműködésével megvásárolta a repülőtér melletti Aerozone Business Parkot.


Forrás: portfolio.hu