HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Cseh fejlesztő építhet gigaprojektet az Árpád hídnál

Egy újabb hatalmas irodaprojektet jelentettek be a Váci úti irodafolyosón, a fejlesztő cseh székhelyű UDI Csoport ezzel a budapesti projekttel folytatná terjeszkedését az európai piacon. A mintegy 80 ezer négyzetméteres irodaprojekt építését a tervek szerint két év múlva kezdenék el - derül ki a CIJ Europe cikkéből. 

A cseh fejlesztő cég egy hatalmas irodaprojekt indítását tervezi a magyar piacon, ennek első lépéseként egy 2 hektáros területet vásárolt az Árpád híd pesti hídfőjének közvetlen közelében. A Süllő névre keresztelt projekt 80 ezer négyzetméternyi irodát foglal magába, és a bejelentés alapján 2 év múlva el is kezdenék az építkezést. Az irodaházat további két év alatt fejeznék be, egyelőre azonban, a piaci információink szerint nem rendelkezik építési engedéllyel a fejlesztő. A projekt értéke mintegy 49 milliárd forintnak megfelelő eurót tesz ki.

"A magyarországi csatlakozással csoportunk már egy negyedik országban is jelen lesz" - mondta Radek Mensik, az UDI Csoport alapítója.

A cseh cég leginkább a szerb és lengyel piacon aktív, illetve saját hazájukban főként lakóparkokat építenek, több mint 100 lakásprojekt átadása köthető a nevükhöz, de ők építették a Luka bevásárlóközpontot is Prágában.

Az Árpád híd környéken már folyamatban van az Agora 136 ezer négyzetméteres fejlesztése, a Nordic Light három irodaegyüttese összesen 40 ezer négyzetméteren és egy egyelőre még beépítetlen telken a New Age elnevezésű irodaprojekt a CPI fejlesztésében. Ehhez adódik hozzá a mostani 80 ezer négyzetméteres irodafejlesztés, a Süllő és Visegrádi utca találkozásánál, ahol eddig egy fedetlen parkolót üzemeltettek, ami a tulajdonosváltás miatt korábban bezárt, augusztus közepétől azonban újra megnyithat a projekt elindulásáig. Háttérinformációink alapján a terület korábban az Iberostar Grand Hotelt is fejlesztő Masaveu Internacional spanyol cég tulajdonában volt.


Forrás: portfolio.hu