HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Codic Hungary: 77 millió euróért kelt el a Váci úti Green Court Office

A francia SCPI Affinités Pierre ingatlanbefektetési társaság képviseletében a Groupama Gan REIM 77,1 millió eurós vételáron megvásárolta a Váci úti irodafolyosó egyik emblematikus irodakomplexumát, a Green Court Office irodaházat – jelentették be a tranzakcióban érintett felek

A francia vállalat a Codic Hungary és a Pesti Házak Kft. projekttársaságtól vásárolta meg a két épületből álló együttest, amely összesen 20 181 négyzetméter bérbe adható területtel rendelkezik, és amely 2021-ben elnyerte a Portfolio Property Awards az „Év Irodafejlesztése” címet, tegnap pedig a 24. FIABCI Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázat első díját „Vegyes Funkciójú Épület” kategóriában.

A Green Court Office két irodaépületében jelenleg nyolc nemzetközi bérlő van, köztük a világ egyik legnagyobb szeszesital-forgalmazója, a Diageo Group. A 2022 elején átadott irodaház a Codic magas ESG-standardjainak megfelelően készült: BREEAM Excellent minősítéssel és BB energiahatékonysági tanúsítvánnyal rendelkezik.

Jean-François Houdeau, a Groupama Gan REIM vezérigazgatója rámutatott: „A Váci úti ingatlanegyüttes megvásárlása az SCPI Affinités Pierre második közép-európai és harmadik külföldi befektetése. Úgy tekintünk erre a modern és környezetbarát épületre, mint egy igazi trófeára – az ingatlan minősége és a várható pénzügyi megtérülés szempontjából egyaránt.”

Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy ez a nagyszabású fejlesztés minőségi befektetőre talált. Ez a tranzakció nemcsak a mi fejlesztési stratégiánk visszaigazolása, de egyértelmű visszajelzés arra is, hogy a pandémia és a gazdasági nehézségek ellenére van befektetői érdeklődés a budapesti irodapiacon” – fogalmazott Thierry Behiels, a Codic International vezérigazgatója.

Hozzátette: a Codic tovább folytatja értékalapú városrehabilitációs fejlesztéseit a fővárosban. 2023 tavaszán átadják a 19. századi budai iskolaépületet integráló Margit körúti iroda- és lakásfejlesztésüket, a Homeworköt, a Váci úton pedig várhatóan 2025-re befejezik a Modiano cigarettagyár épületét rehabilitáló irodaprojektet.


Forrás: Codic Hungary