HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Budapesti irodaházat vásárolt az európai ingatlanalap

Egy kilenc bérlővel rendelkező irodaépületet vásárolt Budapesten az M7 Real Estate páneurópai befektető és vagyonkezelő. A cég közleményéből kiderül az is, hogy mennyit költöttek az irodaházra.

Az újonnan megvásárolt ingatlan a Róbert Károly körúton, a Váci úti irodafolyosó közelében található. A nyolc szintes, összesen 7 066 négyzetéteres bérbeadható területtel rendelkező Laki Center irodaépületet 12,35 millió euró értékben vásárolta meg az alap. Jelenleg 9 bérlővel, 91 százalékos bérbeadottság mellett üzemel. 

A VÁCI ÚTI IRODAFOLYOSÓN A PORTFOLIO INGATLAN ADATBÁZIS ADATAI ALAPJÁN AZ ÚJSZERŰ IRODAHÁZAKNÁL 12-14 EURÓA HAVI NÉGYZETMÉTERENKÉNTI BÉRLETI DÍJ, AMI ALAPJÁN EGY EKKORA IRODAHÁZNAK, EZEN AZ ÉRTÉKEN VALÓ MEGVÁSÁRLÁSA 8,2-9,6 SZÁZALÉKOS HOZAMOT JELENTHET.

Az irodaépület korábban az Erste Ingatlan Alap tulajdonában állt. Az akvizíció beleillik az M7 CEREF II Alap stratégiájába, ami a hozzáadott értékkel rendelkező (value-add), valamint „core plus” irodai és logisztikai és ipari ingatlanokra irányul többek között a horvát, magyar és lengyel piacokon. Az M7 alap egy 56,7 millió euró értékű, öt éves futamidejű hitelkonstrukcióról is megállapodott az Erste Csoporttal, ezzel új banki kapcsolatot kialakítva a régióban. A mostani, már a második akvizíció a lengyelországi Katowice városában található 12 672 négyzetméteres irodaépület tavaly júliusi megvásárlása után, ezzel már a rendelkezésre álló források 30%-át sikerült befektetni. További vásárlásra is lehet számítani 2021 első negyedévében, amivel az alap közelebb kerülhet a 100 millió euró összegű tőkekihelyezési céljához.


Forrás: portfolio.hu