HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Belvárosi prémium irodaház került az OTP alapjához

A Széchenyi téri Roosevelt Irodaház megvásárlásával egy 26 ezer négyzetméteres prémium kategóriás ingatlan került az OTP Ingatlanbefektetési Alap portfóliójába. Az irodaházat a Macquarie Csoporthoz tartozó, müncheni székhelyű GLL Real Estate Partners (GLL) alapkezelőtől vásárolta meg az OTP Csoport ingatlanalapja - szerepel a cég közleményében.

Az OTP Ingatlanbefektetési Alap már az elmúlt években is leginkább az irodapiacra koncentrált: többek között 2017-ben a Westend Business Centert, 2018-ban a Corvin 1-3 irodaházakat vette meg, majd a MOM Park tavalyi megvásárlásával kiskereskedelmi ingatlannal is bővült a portfóliójuk. A napokban zajlott a CEE Property Forum konferencia, ahol a régiós ingatlanpiacok kapcsán arról is szó volt, hogy Magyarországon leginkább a hazai befektetők a dominánsak. A Roosevelt Irodaház tranzakciója jó példa erre a jelenségre, egy német tulajdonostól magyar szereplőhöz került egy prémium kategóriás ingaltan.

A most megvásárolt Széchenyi téri Roosevelt Irodaházat 1980-ban adták át, 2006-ban teljes átépítést végeztek rajta, majd 2016-ban a tulajdonos ismét felújította, hogy megmaradhasson az ingatlan prémium jellege. Az irodaház jelenleg 24,2 ezer négyzetméter területen kínál „A” kategóriás irodákat, amit 1800 négyzetméter kereskedelmi és vendéglátó-terület egészít ki a földszinten. Az irodaház bérbeadottsága 95% feletti, jelenleg 17 nemzetközi és hazai vállalat, illetve vállalkozás bérel itt területet.


Forrás: portfolio.hu