HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Befejeződött a Váci úti gigantikus irodafejlesztés

Megkapta a használatbavételi engedélyt a Váci úti irodafolyosón található Váci Greens utolsó, 23 445 négyzetméteres épülete is, amivel lezárult a 123 ezer négyzetméteres projekt. Az Atenor Hungary fejlesztésében, két ütemben megvalósult komplexum hat épületből áll, melyek közül ötöt már értékesített a fejlesztő.

Lezajlott a Váci Greens projektzáró ünnepsége, amivel végére ért a Váci úti 123 ezer négyzetméteres irodafejlesztés. A Váci Greens az elmúlt 7 év egyik legnagyobb budapesti ingatlanfejlesztése, melyet a belga Atenor közvetlenül saját tőkéből finanszírozott.

Az eseményen Borbély Zoltán, az Atenor Hungary ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a HAT ÉPÜLETBŐL ÖTÖT MÁR ÉRTÉKESÍTETTEK, A KOMPLEXUM BÉRBEADOTTSÁGA ELÉRI A 102 EZER NÉGYZETMÉTERT.

A Váci Greens nemcsak Magyarországon, de az Atenor teljes európai, 1 270 000 négyzetméteres portfolióját tekintve is jelentős projektnek minősül.

A 15 789 négyzetméteres „A”, a 24 769 négyzetméteres „B”, a 18 405 négyzetméteres „C” és a 15 647 négyzetméteres „D” irodaház évek óta teljes bérbeadottsággal üzemel, míg a 23 445 négyzetméteres "E" épületnek 40 százalék, a 25 052 négyzetméteres „F” épületnek pedig 73 százalék a bérbeadottsága.

AZ IRODAPARK BÉRLŐI JELENLEG KÖZEL 8500 EMBERT FOGLALKOZTATNAK, AZ UTOLSÓ ÜTEM TELJES BÉRBEADÁSÁVAL EZ A DOLGOZÓI LÉTSZÁM 12-13 EZER FŐRE FOG NÖVEKEDNI.

A Váci Greens tervei még a válság alatt születtek meg, az első ütem első épületét 2013-ban adták át, az utolsó épülete pedig idén készült el. Az „A”, „B”, „C”, „E” és „F” irodaházat a TIBA Építész Stúdió, a „D” épületet pedig a Vikár és Lukács Építész Stúdió tervezte.

Az ügyvezető igazgató szerint a projekt sikeréhez az is hozzájárult, hogy egy olyan időszakban kezdték a fejlesztést, amikor szinte senki más nem akart Budapesten új irodát építeni, a válságot követően azonban - főleg az SSC-k igényei miatt - ismét megjelent a kereslet a jó minőségű, fővárosi irodaterületek iránt.


Forrás: portfolio.hu