HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

Álomváros épülhet a Közvágóhíd helyén

Adnan Polat cége, az APD Real Estate Kft. vette meg a Közvágóhíd 4,8 hektáros területét, amelyen több száz millió euró értékben tervez ingatlanfejlesztéseket. Bár a területen azóta sem kezdődött el az építkezés, a Chapman Taylor tervezőiroda oldalán rátaláltunk a projekt látványterveire, amelyek ha valóban ilyen formában valósulnak meg, azzal gyökeresen átalakul a Közvágóhíd környéke.

A Nemzeti Színházzal és a Művészetek Palotájával szemben, a Soroksári út túloldalán található 4,8 hektáros barnamezős területet az isztambuli üzletember tavaly vásárolta meg, hogy ott vegyes használatú ingatlanfejlesztéseket valósítson meg.



A tervek a Könyves Kálmán körúttól északra eső területekre vonatkoznak, ahol egy központi tér köré lakóépületek, irodaházak és kereskedelmi egységek épülnének, összesen 280 ezer négyzetméteren. Összehasonlításként ez nagyjából feleakkora alapterületet jelent, mint a Duna túlpartján elindult BudaPart városfejlesztés és egy kicsivel nagyobbat, mint a már megvalósult Corvin sétány projekt. A fejlesztésről készült látványterveket is érdemes megnézni, ahol egyik képen a háttérben - a még szintén csak tervasztalon létező - MOL Campus is látszik.



A környék az utóbbi években egyébként is erős fejlődésnek indult. A szomszédban zajlik a Metrodom City Home és az Allure Residence lakóépületeinek a fejlesztése, északra pedig a Mill Park irodaház építése fejeződött be az elmúlt hetekben. Ezen kívül a Soroksári út Duna felőli oldalán szintén mostanában kezdett bele a TriGranit, a Millennium Gardens irodaházépítésébe, ráadásul a MüPa mellett egy konferenciaközpont fejlesztése is régóta tervben van.