HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

A WING megvette a LIGET CENTER irodaházat

Az M7 Real Estate páneurópai befektető és vagyonkezelő az M7 Közép-Európai Ingatlanalap megbízásából eladta a budapesti Liget Center irodaépületet a WINGHOLDING Zrt. részére.

Az M7 a mintegy 7 000 négyzetméteres, 111 férőhelyes mélygarázzsal és egy szomszédos auditóriummal rendelkező, Budapest követségi negyedében található irodaépületet 2017-ben vásárolta meg. Az M7 tulajdonlása alatt az épület 100%-os kihasználtságot ért el.

A bérlőkkel, köztük az Omnicom Media Grouppal és a Walt Disney-vel, jobb feltételekkel született megállapodás a bérleti jogviszonyok meghosszabbításáról. Ez az átlagos bérleti futamidőt 1,73 évről 2,78 évre növelte meg. Az M7 befejezte az előkészítési munkálatokat az üresen álló, nagyjából 3 800 négyzetméteres auditórium fejlesztésére, amivel további kereskedelmi lehetőséget nyitott meg az új tulajdonos számára.

Magyar Balázs, az M7 magyarországi ügyvezetője elmondta: “A Liget Center-rel kapcsolatos üzleti tervünket az erre szánt időn belül megvalósítottuk és a létesítményt magas szakmai színvonalat képviselő vevőnek adtuk el. A régi auditórium kezdeti munkálataival egy új fejlesztés lehetőségét is megteremtettük, ami szintén hozzájárult az attraktív hozam szinthez, melyet elértünk befektetőink részére.”

A modern stílusú épület eredetileg 1948-50 között épült, és egy ideig a Magyar Építőipari Munkások Országos Szövetségének székházaként működött, majd 2002-ben teljes körűen felújították az Egeraat építésziroda tervei alapján. A ház a jelen kor változó igényeit is képes magas színvonalon kielégíteni, köszönhetően jól szeparált tereinek, jó funkcionális tagolásának, flexibilitásának és máig korszerű anyaghasználatának. 

„Küldetésünknek tekintjük a Budapest arculatát meghatározó magyar építészeti örökség megőrzését és hogy a kihasználatlan területeknek új értelmet adjunk. Erre a korábbi műemléki projektjeink mellett – úgy, mint a Máriássy Ház, a Millenáris Irodaház, vagy az Andrássy út 66 szám alatti irodaház - a Liget Center is jó példa. Az épületet annak letisztult vonalvezetése, térszervezése és építészeti minősége már építésének idejében is a főváros legjobb irodaházai sorába emelték, és ez a mai napig érvényes.

Mindemellett a Liget Center megvásárlása kiválóan illeszkedik a WING hosszú távú stratégiájába, amely alapján a fejlesztéseken kívül, akvizíciók által is bővítjük az ingatlan-portfóliónkat jelentős potenciállal, komoly értékkel bíró ingatlanokkal. A Liget Center épületegyüttese kiváló lokációval bír, a Városliget megújulása pedig tovább fogja növelni az elhelyezkedés értékét. A bérlőinknek egyedülálló lehetőségük lesz Budapest legnagyobb újjászületőben lévő parkja mellett dolgozni” - mondta Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója.


Forrás: realista.hu