HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

A WING három irodaházat adott el az Infoparkban

A WING értékesítette a budapesti Infoparkban lévő B, C és I jelű irodaházakat, amelyek nemrég nyerték el a BREEAM minősítést. A három ingatlant a vállalat 2019-ben vásárolta meg, miközben az irodaparkban két székház-projektet is megvalósított, amelyeket idén szintén értékesített a GTC-nek.

A 2000-es évek elején és közepén épült „A” kategóriás irodaházak bérbeadható összterülete meghaladja a 30 ezer négyzetmétert: a B és I épületek területe együttesen megközelíti a 19 ezer négyzetmétert, míg a C épület 13 ezer m2-nyi területet kínál.  Az ingatlanok értékesítésére a Gladiátor V. Ingatlan Befektetési Alapon keresztül került sor, a vevő a SkyGreen Buildings Kft. volt. A Wing az eladásból befolyó összeget az üzleti tervében meghatározott célokra, a régiós pozícióinak megerősítésére kívánja felhasználni.

A Műegyetem és az ELTE közvetlen közelében található Infoparkos házak értékesítése illeszkedik a Wing elmúlt években folytatott nemzetközi növekedési stratégiájába. A vállalat célja, hogy megkerülhetetlen régiós ingatlanpiaci szereplővé váljon, így üzleti fókuszát a hazai fejlesztői és befektetői tevékenység mellett, a régiós terjeszkedésre összpontosítja. 

A Wing jelenleg minden ingatlanpiaci szegmensben aktív, Magyarországon irodákat, ipari ingatlanokat, szállodákat, bevásárlóközpontokat és lakóprojekteket is fejleszt, míg Lengyelországban az Echo Investment-en keresztül a lakószektor piacvezető képviselője, egyúttal jelentős irodapiaci szereplő.

A Rákóczi híd budai hídfőjénél található Infopark sokáig a Wing többségi tulajdonában állt, ahol több épülettel jelentős területet birtokolt. A jövőben már csak a 19 ezer m2-es D épület maradt a hazai ingatlanfejlesztő birtokában, amelyet még 2018-ban vásárolt meg, és amely 2007-ben épült. 

Folyamatosan pozícionálta a cég az irodaházakat, ennek érdekében a most értékesített mindhárom ingatlan nemrég elnyerte a BREEAM-In-Use Very Good zöld minősítést. Többek között energia- és vízhatékony gazdálkodásukkal és működésükkel, szelektív hulladékgyűjtésükkel, valamint egészség- és jólétmegőrző karakterisztikáikkal érdemelték ki a tanúsítványt.

A Wing fejlesztőként is meglehetősen akítv éveket tudhat maga mögött az irodaparkban, hiszen pár éven belül megépítették az Ericsson és a Siemens-evosoft székházakat is a LEED Gold minősítés kritériumainak megfelelően, amelyeket idén tavasszal a GTC vásárolt fel. Mindössze két és fél éve, 2019-ben pedig megvásárolta a most eladott három irodaházat, valamint a szomszédos B és D parkolóházakat. Az eladó fél akkor a Lone Star Funds - Hudson Global Advisors volt.


Forrás: realista.hu