HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

A Schneider Electric az épületek teljes digitalizációjában gondolkodik

A Schneider Electric stratégiai befektetést eszközölt a Planonban, amely vezető felhőalapú szoftver szolgáltatóként van jelen az integrált munkahelyirányítási rendszerekben. Együtt akarják létrehozni a jövő épületeit.

A Schneider Electric és a Planon közös megoldásai jelentősen növelik majd az épületek értékét és az új ágazatokhoz való hozzáférést. Az együttműködés során olyan innovatív szoftvereket és szolgáltatásokat fejlesztenek, amelyek digitalizálják az épület életciklusát a meglévő és az új ingatlanok esetében is, emellett javítani fogják az épületek fenntarthatóságát, a működési hatékonyságukat, illetve a rugalmasságot és a munkahelyi élményt.

Teendő bőven van, hiszen az épületek napjainkban kevésbé hatékonyak, amelyek számok igazolnak: a világ villamos energiájának több mint 50% -át, az összes energia 1/3-át fogyasztják az ingatlanok, miközben a globális szén-dioxid-kibocsátás 40%-áért felelősek. A Schneider Electric úgy véli, hogy a jövőben az épületek egyre inkább a digitalizáció irányába fejlődnek, a technológiák kritikus fontosságúak lesznek az energiahatékonyság és a szén-dioxid-kibocsátás csökkentése szempontjából, miközben biztosítják az épületben tartózkodók fokozott kényelmét és az épület tulajdonosainak pénzügyi megtérülését.

A nettó nulla kibocsátás eléréséhez a ma létező tíz épületből kilencet kellene digitálisan átalakítani. A Planon munkahely-menedzsment, karbantartás és üzemeltetési megoldások portfóliója valós idejű elemzéseket használ a létesítménygazdálkodók hatékonyságának növelése, illetve a bérlők személyre szabott munkahelyi élményének átalakítása érdekében.

Többek között a hatékony terek megteremtése a vállalkozások számára lehetőséget ad, hogy megfeleljenek az új előírásoknak. Az egészség és a biztonság javítása, a bérlők kényelmének és közérzetének növelése mind-mind magasabb elégedettséget, folyamatoptimalizálást, fenntarthatóságot és a költséghatékonyság növelését jelentheti.

Philippe Delorme, a Schneider Electric energiagazdálkodás ügyvezető alelnöke elmondta: örömükre szolgál, hogy összefoghatnak a Planonnal, fokozva digitális szaktudásukat és ajánlataikat az ügyfeleik számára. Mivel nagyjából egy nap 90% -át töltjük a négy fal között, ezért a jövő épületeinek fenntarthatónak, hiperhatékonynak, ellenállónak és az emberekre összpontosítónak kell lenniük. A Covid-19 új dimenzióba helyezte a folyamatokat, hiszen az épületeknek támogatniuk kell a rugalmasságot. A Schneider Electric központi szerepet szeretne játszani a jövő fenntartható épületeinek létrehozásában.

Pierre Guelen, a Planon alapítója és vezérigazgatója hozzátette, hogy a Schneider Electric beruházása óriási hasznot hoz majd az ügyfeleiknek, partnereiknek és a cégüknek is. Közösen szeretnék megvalósítani az épületek életciklusának digitális átalakítását, amely hozzájárulhat az egészséges, fenntartható, hatékony adatközpontú ingatlanok létrehozásához és a személyre szabott munkahelyi élmény megteremtéséhez.


Forrás: realista.hu