HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

A járvány ellenére sok új izgalmas projektet tartogat az irodapiac

Szeptemberben is nagy a mozgás az irodapiacon, több épületet átadtak vagy jelenleg is fejlesztenek. Emellett a koronavírustól függetlenül az elmúlt néhány hónapban több új projektet is bejelentettek, ezeket gyűjtöttük most össze.
 

A pandémia kirobbanása óta rengetegen találgatták, hogy mit hoz a jövő az irodapiacon, lassan már annyian kezdtek el érteni a kereskedelmi ingatlanokhoz, mint a focihoz. Bár a második hullám már itt van a nyakunkon, időközben tisztult a kép a piacon, és ismét beindult az élet az irodaházakban, még ha csökkentett üzemmódban is biztonsági intézkedések mellett.

Nyilvánvalóan megnőtt a távmunka szerepe, miközben az iroda továbbra is a vállalati közösség helyszíne lesz, amely kifejezi az adott cég identitását és kultúráját, nem mellesleg biztosítja a céges működőképességet. Vagyis bár átalakul az irodapiac, az irodákra továbbra is szükség lesz, a márciusi borúlátás után némileg optimistábbak a szereplők, és ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy a hazánkban tevékenykedő nagy fejlesztők több új projektet is bejelentettek.

A járvány miatti kezdeti bizonytalanság sem akadályozta meg a Futureal-csoportot, hogy a Corvin Sétányon egy újabb irodakomplexum fejlesztését kezdjék meg. Már épül a 30 ezer m2-es Corvin Innovation Campus a Szigony utcánál, amelynek első üteme várhatóan 2022 őszére készül el.

A cégcsoport több vasat is tart a tűzben, hiszen Kelenföldön is aktív, ahol célegyenesbe érkezett az Etele Plaza, miközben a nagy spekulatív vállalásuk, a Budapest ONE is újabb lendületet vett. Az első fázis átadása után igazi win-win szituáció, hogy egy komoly nagybérlővel ütötték nyélbe az újabb üzletet, hiszen a friss hír szerint a Vodafone hazai központja ebben az irodaparkban lesz, ahová az infokommunikációs vállalat 2022 őszén költözik be az UPC dolgozóival együtt.

De az Atenor sem ül a babérjain, hiszen a Váci Greens és az Aréna Business Campus gigaprojektjei mellett más helyszíneken is aktivizálta magát. Így elindította Dél-Budán a BakerStreet irodaprojektet: még tavaly júliusban vásárolt Újbudán egy telket a Hengermalom utcában, ahol egy 18 ezer m2-es irodaházat épít.

De Dél-Buda mellett északon is megjelent egy konkrét projekttel, hiszen jogerős építési engedélyt kapott Óbudán a RoseVille. Az ingatlanfejlesztő tavaly tavasszal vásárolta meg a Bécsi út 68-84. szám alatti telket, ahol a főváros egyik legexkluzívabb, “A+” kategóriás 15 ezer m2 irodaházát valósítja meg.

A Skanska is jó ütemérzékkel fejleszt Budapesten, így a régi Vízművek-székház helyszínén, a Dózsa György út-Váci út kereszteződésében mintegy 65 millió eurós befektetéssel valósítja meg a H2Offices irodakomplexum első ütemét, miután befejezte a Nordic Light-ot. A WELL és LEED minősítések megszerzését célzó irodaépület körülbelül 26 ezer négyzetméter bérelhető területet kínál majd.

De ne feledkezzünk meg a vidéki nagyvárosi helyszínekről sem, amelyek közül jelenleg Debrecenben figyelhető meg életerős irodafejlesztési kedv. Így a Dryvit Profi az egykori Magyar Gördülőcsapágy Művek területén a régi gyártócsarnokokat két lépcsőben újítja fel. Az első ütemben 20 ezer négyzetméteren alakít ki irodákat 2021 végéig, a második ütemben pedig 2023 végéig, további 20 ezer négyzetméteren hoz létre munkahelyeket. A D-Loft Irodaházban 2500-3000 ember dolgozhat majd.


Forrás: realista.hu