HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

A CA Immo eladta a Víziváros Office Centert

A CA Immo értékesítette a budapesti Víziváros Office Centert. A vállalat a stratégiai tőkeátcsoportosítási program folytatásaként azokra a kiváló minőségű, modern irodai ingatlanokra összpontosít, amelyek a befektetési portfólió fő piacain találhatók.

A Budapest nyugati részén, az irodai ingatlanok „Buda Központ” részpiacán található épület teljes bérbeadható területe körülbelül 14200 négyzetméter, és a 2022. december 31-i adatok szerint 96 százalékos kihasználtsági rátával, valamint a bérleti díjakból befolyt, mintegy 2,5 millió eurós évesített bruttó bevétellel büszkélkedhet. Az épületet az FLE GmbH által kezelt FLE SICAV FIS ingatlanbefektetési alap vásárolta meg.

Keegan Viscius, a CA Immo tájékoztatási igazgatója szerint: „a budapesti értékesítés tőkeátcsoportosítási programunk újabb lépése – ennek keretében azon eszközeinktől válunk meg, amelyekkel hosszú távú portfóliónkban nem számolunk. Így a portfólió, illetve készpénzforgalmunk minőségét egyaránt javítjuk.”

A dinamikus és értéknövelő befektetési és eladási filozófiát követő CA Immo a kulcsfontosságú, növekedési kilátásokkal rendelkező, rugalmas kapuvárosokban található, kiváló minőségű irodaeszközökre összpontosít. A stratégia elsődleges céljai közé tartozik a portfólió minőségének a versenyképesség hosszú távon történő biztosítása céljából történő javítása, valamint, középtávú célként, a németországi és ausztriai fő piacok teljes portfólióra vetített részarányának 80% fölé emelése.

A CBRE Magyarország kizárólagos pénzügyi és ingatlanügyi tanácsadóként, a Cerha Hempel Hungary pedig a CA Immo jogi tanácsadójaként vett részt az értékesítési folyamatban.

A CA Immo magyarországi portfóliója 2022. december 31-án 9 budapesti irodaépületből állt, 194000 négyzetméter teljes bérbeadható területtel és 460 millió euró könyv szerinti értékben. A portfólióban található összes épület BREEAM fenntarthatósági tanúsítvánnyal rendelkezik.


Forrás: Realista