HUN | ENG

A teljes budapesti
A” kategóriás kiadó irodaház kínálat egy helyen

Online ajánlatkérés! +36 20 381 3917

2020-ban elkészül az újabb budapesti SKANSKA IRODAHÁZA

Skanska hagyományos Egészség- és Munkavédelmi Hete keretében látogattuk meg a Váci úton a Nordic Light irodakomplexum épülő harmadik fázisát. A 14 ezer négyzetméteres épület szinte már teljesen bérbe van adva. A dolgozói jóllétre fókuszál a WELL minősítési rendszer.

Ha a Dózsa György úttól indulunk el gyalogosan az Árpád híd irányába, akkor átfogó képet kaphatunk a magyar irodapiac elmúlt évtizedéről. A Capital Square és kissé arrébb a túloldalon az Átrium Park még a korábbi ingatlanbumm emblematikus épületei, míg a Vision Towers-t az újabb fellendülés hajnalán adták át.A Promenade Gardens és az Advance Tower, amelynek jelenleg is épül második fázisa, illetve a nemrég teljesen megújított Cityzen irodaház, földszintjén a Cafe Frei kávézóval, pedig már a mostani ingatlanpiaci virágzás termékei. Tovább haladva nagy betűkkel hirdetik a BlackRock szolgáltató központját a szintén új White House GTC irodaépületben.Szemben pedig el is érkeztünk a Skanska Nordic Light irodakomplexumához, ahol a Skanska Egészség- és Munkavédelmi Hetében megtekintettük az épülő harmadik fázis munkálatait. A Nordic Light Trio a tervek szerint 2020-ban kerül átadásra, és így válik teljessé a Paulinyi-Reith & Partners által tervezett irodakomplexum, amelynek első fázisát 2016-ban adták át.Az épülő Trio a vállalat első WELL minősítésű projektje lesz Magyarországon, amely az ingatlanok emberi egészségre gyakorolt hatására összpontosít, méri, ellenőrzi és tanúsítja a munkakörnyezetet, és azt, hogy mit biztosít a munkahelyi környezet az ott dolgozók számára. A munkavállalók jólléte a dolgozók és vezetők közös érdeke, hiszen a mentális  kiegyensúlyozottság fontos eleme a kiemelkedő teljesítménynek.

A Nordic Light Trio 14.000 négyzetméter bérelhető területének 98%-át már bérbe adták két vállalatnak, vagyis még mindig nagyon megéri Budapesten irodaházat fejleszteni. Zárójelben jegyezzük meg, hogy egy kőhajtásnyira a HB Reavis Agora Budapest gigaprojektje keretében már magasodik a Raiffeisen székházának is helyet adó irodaház.A Skanska-projektben a fejlesztő, építő és design csapatok együtt dolgoznak az IPD (Integrated Project Delivery) módszere alapján. A Nordic Light Trio építési irodájában az emberek klaszterekben dolgoznak és minden csapat képviselője ugyanabban az irodában ül. Ez a módszer jelentősen segíti a közös munka hatékonyságát és a kommunikációs problémák elkerülését.Az épületben számos a dolgozói jólléthez kapcsolódó innovatív megoldás is tapasztalható lesz majd a projekt befejezését követően, mint például a 2.400 négyzetméteres parkosított kert, amelyet mindenki számára elérhető biciklitárolókkal is felszerelnek. A skandináv hagyományoknak megfelelően a lobby hangulatos atmoszférája invitálja majd az embereket arra, hogy töltsenek ott együtt egy kis időt, pihenjenek vagy éppen ott dolgozzanak.A Skanska által fejlesztett Connected by Skanska integrált épületrendszer itt is működik majd, amely többek között segíti a garázsba való lehajtást a rendszámfelismerő rendszer segítségével, míg a virtuális recepció modul által okostelefonokkal és okosórákkal léphetnek be az irodaházba az itt dolgozók. A vendégek számára pedig egy virtuális QR belépő készül, ezzel a liftet is hívhatják majd.


Forrás: realista.hu